Σάντος: «Στο τέλος μετράει η νίκη»

Χαρούμενος για την εκτός έδρας νίκη επί της Σλοβακίας με 1-0 ήταν ο ομοσπονδιακός τεχνικός Φερνάντο Σάντος, μετά τη λήξη της αναμέτρησης στην Μπρατισλάβα. Ο Πορτογάλος  παραδέχτηκε πως η εθνική ομάδα δεν έπαιξε καλά, τονίζοντας όμως πως είχαν διαβάσει τους Σλοβάκους και έτσι έφτασαν στην επικράτηση, ενώ το πάθος και η αποφασιστικότητα των διεθνών ήταν το κλειδί της επιτυχίας. 

«Δεν παίξαμε καλά αλλά η νίκη σε ένα δύσκολο γήπεδο από την βροχή και με ένα δυνατό αντίπαλο, πάντα είναι πολύ σημαντική. Πιστεύω πως το αποτέλεσμα ήρθε από το πάθος και αποφασιστικότητα που δείξαμε

μέσα στο γήπεδο.

Στο πρώτο μέρος ελέγχαμε το παιχνίδι και είχαμε κερδίσει τη μάχη του κέντρου, ενώ στην επανάληψη πήραμε από νωρίς το προβάδισμα και ήταν φυσιολογικό επακόλουθο να ανοιχτεί και να πιέσει ο αντίπαλος. Στο τέλος ειδικά νιώσαμε την πίεση των αντιπάλων, αλλά με το πάθος μας καταφέραμε να φτάσουμε σε μία πάρα πολύ σημαντική νίκη και στο τέλος αυτό είναι που μετράει».

Για την αλλαγή της διάταξης της ομάδας και κάποιων προσώπων: «Μετά από το παιχνίδι με την Βοσνία είχαμε πει ότι είναι αναγκαίο ένα φρεσκάρισμα και το κάναμε. Ο Νίνης ήταν ξεκούραστος και πιστέψαμε πως θα μπορέσει να μας βοηθήσει στον χώρο του κέντρου και με τις ωραίες του μεταβιβάσεις, όπως και έγινε. Για τον Σιόβα, από την στιγμή που ένας παίκτης είναι εδώ μαζί μας σημαίνει πως τον πιστεύουμε και τον εμπιστευόμαστε. Έπαιξε πολύ καλά και μας δικαίωσε και του αξίζουν πολλά μπράβο.

Όσο για το σύστημα, είχαμε μελετήσει πάρα πολύ τον αντίπαλο και ξέραμε τις αδυναμίες του και πως θα τον «αφοπλίσουμε». Είναι χαρακτηριστικό του παιχνιδιού των Σλοβάκων τα τρίγωνα τα οποία έπρεπε να αντιμετωπίσουμε και να κερδίσουμε την μάχη του κέντρου. Ευτυχώς το πετύχαμε και το θετικό αποτέλεσμα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε αυτή μας την επιτυχία».

Ήταν μία νίκη πάρα πολύ δύσκολη με πολύ ιδιαίτερη γεύση για εμάς, όπως άλλ όλες οι νίκες. Ήταν μία νίκη απέναντι σε μία δυνατή ομάδα. Μία πολύ καλή και δύσκολη ομάδα. Εμένα μου είχε κάνει πολύ καλή εντύπωση στο Μουντιάλ.

Σχετικά με το ματς το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο παιχνίδι. Είχαμε ελαφριά υπεροχή αλλά η Σλοβακία έκανε φάσεις και επιθέσεις. Στο Β' μέρος η αντίπαλός μας μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα.

Εμείς αντιδράσαμε καλά και είχαμε τις προϋποθέσεις να σημειώσουμε γκολ. Μετά το 0-1 μοχθήσαμε πάρα πολύ για να κρατήσουμε το σκορ. Η Σλοβακία μας πίεσε πολύ.

Στο τέλος είχαμε περισσότερο πάθος και αποφασιστικότητα παρά ηρεμία και καθαρό μυαλό. Η Σλοβακία προσπάθησε πάρα πολύ. Έδωσε τα πάντα. Πάλεψε πολύ. Εμείς προσπαθήσαμε πολύ.

Τρέξαμε πολύ και πήραμε αποτέλεσμα. Σε πολλές περιπτώσεις η νίκη δεν έρχεται όπως την θες. Από 4-4-2 το σχήμα με την Βοσνία κάναμε το σχήμα 4-3-3 για έχουμε πίεση στον άξονα με την Σλοβακία».

 

Keywords
Τυχαία Θέματα