Σάντος: «Να παίξουμε με Πορτογαλία»

Η επίσημη ιστοσελίδα της UEFA φιλοξένησε δηλώσεις του Φερνάντο Σάντος με τον ομοσπονδιακό προπονητή να εύχεται πρόκριση της Εθνικής ομάδας στην επόμενη φάση του Euro 2012 και αν είναι δυνατόν να βρεθεί αντιμέτωπος με την Πορτογαλία. Επίσης τόνισε πως οι Έλληνες παίκτες επιδεικνύουν τεράστιο πάθος, όταν εκπροσωπούν τη χώρα τους.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Φερνάντο Σάντος στο «uefa.com»:

Ποια ήταν τα

δυνατά σημεία της ομάδας κατά την προκριματική φάση; Από ποια χαρακτηριστικά της ομάδας μείνατε ευχαριστημένος;
Καταρχήν, τερματίσαμε πρώτοι στον όμιλό μας και μάλιστα αήττητοι. Αυτό από μόνο του σημαίνει πολλά, καθώς ο όμιλός μας αποτελούταν από πολλές δυνατές ομάδες. Πέρα από αυτό, στέκομαι πολύ στην ποιότητα των παικτών. Στη θέληση, στην αφοσίωση και στην αγάπη που οι Έλληνες παίκτες βγάζουν στο παιχνίδι τους. Οι Έλληνες επιδεικνύουν τεράστιο πάθος, όταν εκπροσωπούν τη χώρα τους. Έχουν χτίσει μια δεμένη σχέση μεταξύ τους. Αυτή η ομαδικότητα είναι που κατά τη γνώμη μου οδήγησε την ομάδα στην επιτυχία και στην κατάκτηση της πρωτιάς στον όμιλο.

Ένα από τα πιο σημαντικά επιτεύγματα στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου ήταν η κατάκτηση του EURO στην Πορτογαλία. Πόσο αυτό αποτελεί έμπνευση για την ομάδα τώρα;
Είχα την ευκαιρία να δω τρία ή τέσσερα ματς από αυτά που έδωσε η Ελλάδα στα τελικά του EURO 2004 και να κάνω τον σχολιασμό για την τηλεόραση. Αυτό που έκανε την Ελλάδα να ξεχωρίζει ήταν το πνεύμα της. Η ομαδικότητα, η θέληση και η πίστη ξεχώρισαν σε αυτήν την ομάδα από την πρώτη στιγμή της πρεμιέρας στο Ντραγκάο.

Είχαν αυτοπεποίθηση και μια εκπληκτική αίσθηση ενότητας. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι που, κατά τη γνώμη μου, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην πορεία της Ελλάδας και την οδήγησαν στην κατάκτηση του τροπαίου, σε ένα τουρνουά για το οποίο δεν ήταν το φαβορί. Η Εθνική Ελλάδας τα κατάφερε μέσα από το πάθος και την ψυχή, τόσο των παικτών όσο και των φιλάθλων. Θυμάμαι πως στην Πορτογαλία βρίσκονταν πάρα πολλοί Έλληνες, η υποστήριξη των οποίων ήταν πραγματικά εντυπωσιακή.

Πιστεύω πως αυτή η στήριξη συντηρήθηκε μέσα στα χρόνια. Όλα αυτά τα χρόνια, μέσω των επαναλαμβανόμενων συμμετοχών σε τελικές φάσεις, η Εθνική Ομάδα παρέμεινε ένα σημείο αναφοράς. Οι έλληνες παίκτες έχουν θέληση για διάκριση, αλλά και θέληση να ευχαριστούν τους έλληνες φιλάθλους. Πιστεύω, λοιπόν, πως η κατάκτηση του EURO το 2004 αποτελεί πάντα ένα σημαντικό κίνητρο, λειτουργώντας σα βάση για το τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον.

Στην ομάδα υπάρχουν και νεαροί παίκτες με λιγότερη εμπειρία. Τι έχετε να μας πείτε για τις δυνατότητες τους και πως μπορεί αυτή η συμμετοχή τους στα τελικά του EURO να τους βοηθήσει στην ανάπτυξή τους;

Κατά τη γνώμη μου, η εμπειρία και η ωριμότητα δεν έχει να κάνει με την ηλικία. Η ηλικία είναι απλώς ένα νούμερο σε μια ταυτότητα. Ένας ποδοσφαιριστής 36 ετών και ένας 23 ενδέχεται να διαθέτουν τα ίδια χαρακτηριστικά. Να έχουν την ίδια θέληση, την ίδια αποφασιστικότητα, το ίδι

Keywords
Τυχαία Θέματα