Σάντος: «Η εμπιστοσύνη μου στους ποδοσφαιριστές και στην ομάδα παραμένει απόλυτη»

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Φερνάντο Σάντος στη συνέντευξη Τύπου, ενόψει των αγώνων με Βοσνία (12/10) και Σλοβακία (16/10) για τα προκριματικά του Μουντιάλ, εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στους παίκτες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, ενώ αναφέρθηκε και στις επιστροφές διεθνών.

Ο Πορτογάλος τεχνικός τόνισε τις συνέπειες της απομάκρυνσής του Κώστα Κατσουράνη από τον Παναθηναϊκό, ενώ μίλησε και για

τη σημασία που έχει η παρουσία του κόσμου στο παιχνίδι με τη Βοσνία στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Για τις συνέπειες που θα έχει για τον Κώστα Κατσουράνη η απομάκρυνσή του από τον Παναθηναϊκό:
«Αυτή τη στιγμή δεν είναι κάτι που με προβληματίζει. Γνωρίζω τον ποδοσφαιριστή και τον επαγγελματισμό του. Είμαι 100% σίγουρος για εκείνον, αλλά όσον αφορά το μέλλον δεν μπορώ να πω ότι δεν είμαι προβληματισμένος. Άλλωστε, το έχω πει στο παρελθόν ποδοσφαιριστής που δεν έχει σύλλογο, δεν μπορεί να παίξει στην Εθνική. Όσα και αν έχει προσφέρει, ό,τι και αν έχει δώσει στην ομάδα, δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό. Αν φύγει από τον Παναθηναϊκό και δεν βρει κάποιον σύλλογο στο ενδιάμεσο, δεν μπορεί να κληθεί . Αυτή τη στιγμή δεν είχε νόημα να μην τον καλέσω, αφού μιλάμε για μία πρόσφατη κατάσταση που επηρεάζει άμεσα την Εθνική».

Για το ρόστερ της «γαλανόλευκης», αφού επιστρέφουν Σαμαράς, Καραγκούνης και Σαλπιγγίδης. Αν περίμενε κάτι άλλο από τις τελικές επιλογές:
«Η αλήθεια είναι ότι σε όλες τις αποστολές δεν είναι κάτι γραμμικό. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να είναι στην αποστολή και τελικά δεν είναι. Υπάρχουν τρεις αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη αποστολή. Τώρα έχουμε τον (Κώστα) Λάμπρου (της Φέγενορντ), τον Καραγκούνη και τον Σαλπιγγίδη. Οι δύο τελευταίοι δεν μπορούσαν να είναι μαζί μας για γνωστούς λόγους. Τώρα σε σχέση με τους παίκτες που έμειναν εκτός. Δεν έχω κάποιο παράπονο από τον Τζόρβα, τον Μαυρία και τον Τζαβέλλα, όμως πρέπει κάποιοι αναγκαστικά να μείνουν εκτός και ίσως να είναι αδικία για ορισμένους. Για αυτό είμαι εγώ εδώ και παίρνω αυτές τις αποφάσεις».

Για τα δύο προσεχή παιχνίδια με Βοσνία και Σλοβακία:
«Θα ήθελα να περάσω ένα μήνυμα σε όλους τους παίκτες που έμειναν εκτός. Αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα με κάποιους από αυτούς που έχουν κληθεί, τους υπολογίζω και είναι μία από τις λύσεις που υπάρχουν. Επίσης, τους υπολογίζω και για τους αγώνες του Νοεμβρίου. Το ίδιο ισχύει και για κάποιους ποδοσφαιριστές που είναι κοντά στην Εθνική και περιμένω την κατάλληλη ευκαιρία για να τους δω από κοντά.

Αλλά για αυτά τα δύο συγκεκριμένα παιχνίδια πιστεύω ότι είναι μία ισορροπημένη αποστολή, όπως σωστά παρατηρήσατε. Η Εθνική έχει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις να τους παλέψει και να τους κερδίσει. Η εμπιστοσύνη μου στους ποδοσφαιριστές και στην ομάδα παραμένει απόλυτη. Όχι επειδή πιστεύω ότι είμαστε οι καλύτεροι του κόσμου, ούτε δεν γνωρίζω την αξία των αντιπάλων μας και δεν τους σέβομαι, αφού πρόκειται για δύο πολύ δυνατές ομάδες».

Για τη σημασία που έχει η παρουσία του κόσ

Keywords
Τυχαία Θέματα