Σαμαράς: «Σπάμε απανωτά ρεκόρ Γκίνες»

Την αισιοδοξία του πως η Ελλάδα θα επανακάμψει και θα βγει ισχυρότερη από την πολύμορφη κρίση που την ταλανίζει, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, από το βήμα της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που διεξάγεται στο Βουκουρέστι.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Σαμαράς δήλωσε πως «τα ιδανικά μας θα μας βγάλουν πιο δυνατούς από την κρίση» και

συμπλήρωσε πως «έχουμε μπροστά μας μεγάλες προκλήσεις και θα τις κερδίσουμε μόνο αν είμαστε ενωμένοι και αλληλέγγυοι».

«Από την ύφεση θα μεταβούμε σε μια δυναμική οικονομία, και από μια σύγχρονη τραγωδία θα αναδειχθούμε σε success story», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως η χώρα μέσα σε τρία χρόνια έχει περάσει πρωτοφανή μέτρα, η οικονομία είναι σε ύφεση πάνω από πέντε χρόνια ενώ έχει χαθεί περί το 20% του ΑΕΠ.

«Σπάμε απανωτά ρεκόρ Γκίνες» είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να φέρουμε τη χωρά στην αιχμή του δόρατος της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας». 

«Αν η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει όλη η Ευρώπη μπορεί να τα καταφέρει κι αν μάθαμε κάτι από τις δυσκολίες που ζούμε είναι ότι χωρίς ανάπτυξη η λιτότητα φέρνει καταστροφή, ότι η κοινωνία δεν είναι μηχάνημα και οι άνθρωποι δεν είναι ανταλλακτικά που μπορείς να τα αφαιρείς και να βάζεις άλλα. Πρέπει να φτιάξουμε το πρόβλημα διατηρώντας την κοινωνική συνοχή διαφορετικά οδηγούμαστε στο χάος και την αναταραχή.

»Οφείλω στη χώρα μου να ανατρέψω την κατάσταση, οφείλω στην Ευρώπη να κάνω την Ελλάδα παράδειγμα προς μίμηση, οφείλω στο ΕΛΚ να δείξω ότι οι δικές μας αξίες είναι υπεύθυνες και δίνουν προοπτική από την κρίση» σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς και κατέληξε λέγοντας πως η Ελλάδα θα γίνει «ο ακρογωνιαίος λίθος του ευρωπαϊκού οικοδομήματος».

Keywords
Τυχαία Θέματα