Σαμαράς σε Μπακογιάννη: Δεν θα είσαι επίτροπος στην Ε.Ε.

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τη βουλευτή της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη σχετικά με το ζήτημα του Έλληνα επιτρόπου στην Ε.Ε., με τον κ. Σαμαρά να ανακοινώνει στην κα Μπακογιάννη πως δεν θα είναι η επόμενη επίτροπος.

Πληροφορίες

αναφέρουν ότι μεταξύ του πρωθυπουργού και της κυρίας Μπακογιάννη υπήρξε ο εξής διάλογος:

- Ντόρα, δυστυχώς το εγχείρημα δεν βγαίνει, φέρεται να είπε ο Αντώνης Σαμαράς.

- Εντάξει πρόεδρε. Εσύ έχεις το μαχαίρι εσύ και το πεπόνι, απάντησε η πρώην υπουργός, η οποία σε συνομιλητές της χαρακτήρισε σεβαστή την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κα Μπακογιάννη είχε εκφράσει τόσο στον πρωθυπουργό, όσο και στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Βαγγέλη Βενιζέλο την επιθυμία της να προταθεί για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Άγνωστο παραμένει ποιο πρόσωπο θα επιλέξει ο Αντώνης Σαμαράς για τη θέση του επιτρόπου. Η θητεία της απερχόμενης Επιτροπής επισήμως λήγει στις 31 Οκτωβρίου.

Σημειώνεται ότι η σημερινή επίτροπος Μαρία Δαμανάκη έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για ανανέωση της θητείας της.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 4 Αυγούστου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Αθήνα ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, στο πλαίσιο των επαφών του για τη στελέχωση της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το άρθρο Σαμαράς σε Μπακογιάννη: Δεν θα είσαι επίτροπος στην Ε.Ε. εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα