Σαμαράς: Πιάστε τον ταύρο από τα κέρατα

Προσδιορίζοντας τους στόχους της ανανεωμένης κυβέρνησης ξεκίνησε την ομιλία του στο νέο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

«Στόχος της κυβέρνησης ήταν και παραμένει η εξάντληση της τετραετίας και η ολοκλήρωση των θεσμικών αλλαγών», τόνισε ο κ. Σαμαράς, λέγοντας παράλληλα, πως: «Ο καθένας διατηρεί τις ιδέες του. Αλλά υπέρτατη ιδεολογία αυτή τη στιγμή είναι η σωτηρία της πατρίδας. Για κάθε Έλληνα

αυτή πρέπει να είναι σήμερα η υπέρτατη ιδεολογία».

«Μας ενώνουν τα μεγάλα και το αύριο. Δεν θα αφήσουμε να μας διαιρέσουν τα μικρά και το παρελθόν», πρόσθεσε και αφήνοντας αιχμές για την αντιπολίτευση: «Το δικό μας όνειρο για την νέα Ελλάδα είναι εφικτό. Κάποιοι άλλοι ζουν ακόμα στους εφιάλτες του χθες. Δεν τους δίνουμε καμία σημασία».

Εν συνεχεία απευθυνόμενος στους υπουργούς είπε ότι «η κυβέρνηση μπορεί να πετύχει πάνω από κομματικές και προσωπικές προτεραιότητες. Χρέος όλων είναι να ανταποκριθούν στα νέα τους καθήκοντα, καθώς οι 'Έλληνες περιμένουν πολλά».

«Σε αυτό είμαι αμετακίνητος, δουλεύω όλη μέρα, όλο το 24ωρο, περιμένω το ίδιο από εσάς. Θέλω σωστές σχέσεις και συντονισμό. Να πιάσετε τον ταύρο από τα κέρατα», δήλωσε ο πρωθυπουργός που ζήτησε από τους υπουργούς να ενημερώνουν γρήγορα για τα θέματά τους, να απαντούν στη Βουλή, να στηρίζουν την κυβέρνηση και να γνωστοποιούν για τα νομοθετικά τους σχέδια, ώστε στη συνέχεια να ενημερώνονται εγκαίρως οι κοινοβουλευτικές τους ομάδες.

Παράλληλα, τόνισε πως «όπου υπάρχει πρόβλημα πρέπει να καταστέλλεται εν τη γενέσει του» και επέστησε την προσοχή όλων των υπουργών για την «προσωπική συμπεριφορά» και «νοοτροπία» τους, καλώντας τους να αποφύγουν τις «θεατρικότητες τις συνεχείς εμφανίσεις στην τηλεόραση». «Θέλω λίγα και καλά, ο κόσμος μας κρίνει κάθε μέρα», κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα