Σαμαράς: Είμαι βέβαιος ότι η Ελλάδα δεν είναι μια χαμένη υπόθεση

Αισιόδοξος για την πορεία της χώρας είναι ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και όπως δήλωσε έχει τη βεβαιότητα ότι η ελληνική οικονομία μπορεί να ανακάμψει από την κρίση.

«Είμαι απολύτως βέβαιος ότι η Ελλάδα δεν είναι μια χαμένη υπόθεση. Η Ελλάδα

δεν είναι απώλεια. Είναι κέρδος», επισημαίνει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην αμερικανική οικονομική εφημερίδα Wall Street Journal ο κ. Σαμαράς.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύεται να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, «οι οποίες έχουν ήδη καθυστερήσει», αν και σημειώνει ότι «για να γίνει κάτι τέτοιο, χρειάζεται η βοήθεια και η κατανόηση των Ευρωπαίων εταίρων».

«Χρειάστηκαν 30 χρόνια επιπόλαιων δημοσίων δαπανών για να φέρουν τη χώρα σε χρέος 120% του ΑΕΠ. Δύο χρόνια αυστηρής λιτότητας που έφεραν το χρέος στο 168% του ΑΕΠ. Προφανώς το φάρμακο δεν λειτούργησε», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σαμαράς δέχεται το γεγονός, ότι «οι Έλληνες πρέπει να προσαρμοστούν», αλλά διερωτάται «ποια χώρα μπορεί να χάσει τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρόνο; Ποια δημοκρατία μπορεί να αντέξει τόσο σοβαρό σοκ με τόσο φτωχά αποτελέσματα;».

«Πόσο ανταγωνιστική μπορεί να είναι μια οικονομία όταν οι φορολογικοί συντελεστές είναι διπλάσια αυτών των γειτόνων τους και πολύ υψηλότεροι του μέσου όρου των εμπορικών εταίρων τους; Στα προηγούμενα δύο χρόνια το κόστος εργασίας στην Ελλάδα υποχώρησε άνω του 15% ενόσω το φορολογικό βάρος αυξήθηκε κατά 50%, και το ενεργειακό κόστος αυξήθηκε κατά 450%, και δεν υπάρχει πλέον ρευστότητα στην αγορά. Ακόμη κι αν μπορούσες να κάνεις τους ανθρώπους να δουλεύουν τζάμπα, κανείς δεν θα τους προσλάμβανε σε τέτοιο περιβάλλον», κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Keywords
Τυχαία Θέματα