Σαμαράς: «Έχω έναν φόβο: να μην χαλαρώσουμε…»

Την πεποίθησή του πως τα πράγματα πηγαίνουν πολύ καλά στην ελληνική οικονομία, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ. Ο κ. Σαμαράς ανέφερε πως το κλίμα πλέον για την Ελλάδα είναι ιδιαίτερα θετικό και η αξιολόγηση της τρόικας πολύ καλή, με αποτέλεσμα

να λάβουμε και τη δόση του Ιουνίου, ενώ οι εκπρόσωποι των δανειστών μας θα επανέλθουν το φθινόπωρο.

«Έχουμε ήδη κάνει εδώ και μήνες πολλά και τώρα ξετυλίγεται κομμάτι- κομμάτι» είπε ο κ. Σαμαράς, επισημαίνοντας πάντως πως ο κίνδυνος δεν έχει ακόμα περάσει καθώς παραμένει η ύφεση και τα υψηλά ποσοστά ανεργίας.

«Δεν έχουμε ακόμα ξεπεράσει τον κίνδυνο, δεν έχουμε ξεπεράσει την ύφεση και την ανεργία. Η εικόνα της χώρας έχει αλλάξει, η ψυχολογία έχει αλλάξει, μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές αποδίδουν, ο έλεγχος πάνω στα δημοσιονομικά μας έχει αποκατασταθεί» ανέφερε και τόνισε πως ήδη η χώρα πιάνει τους στόχους της και μάλιστα τα πράγματα πηγαίνουν ακόμα καλύτερα.

Για τον κ. Σαμαρά η έγνοιά του είναι να συνεχιστεί η πορεία αυτή με τον ίδιο ρυθμό και να μην υπάρξει καμία χαλάρωση.

«Τώρα έχω μία έννοια: να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό, να συνεχίσουμε το έργο μας. Και ένα φόβο: να μην χαλαρώσουμε», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας, πως «η Ελλάδα που χτίζουμε σήμερα δεν θα χρειαστεί άλλα Μνημόνια», τη στιγμή που σε «δύο με τρία χρόνια το Μνημόνιο θα έχει τελειώσει».

Συνεχίζοντας, ο κ. Σαμαράς επεσήμανε πως «ο έλεγχος πάνω στα δημοσιονομικά έχει αποκατασταθεί», με την επίτευξη αλλά και την υπέρβαση των συμφωνημένων στόχων, ενώ παράλληλα «η άνοδος της ανεργίας αναχαιτίζεται».

Keywords
Τυχαία Θέματα