Σακελλαρίδης: Η τρόικα είναι παρελθόν- Κανένα θέμα με Βαρουφάκη

Έκλεισε πριν καν ανοίξει η συζήτηση, που είχε ανοίξει χθες, σχετικά με την αντικατάσταση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη από τον Γιάννη Δραγασάκη στις διαπραγματεύσεις στο Eurogroup.

Σύμφωνα με όσα είπε στον ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, «δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα με τον κ. Βαρουφάκη και η κυβέρνηση τον στηρίζει απολύτως». Ο κ. Σακελλαρίδης είπε χαρακτηριστικά πως «η επιλογή της κυβέρνησης είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης

και με αυτόν θα πορευθούμε», ενώ τόνισε ότι «δόθηκε το πράσινο φως στην κυβέρνηση να υλοποιήσει τις επτά πρώτες μεταρρυθμίσεις που έχει καταθέσει».

«Η τρόικα είναι παρελθόν με τον τρόπο που την γνωρίσαμε, καθώς και η πρακτική να έρχονται στην Αθήνα στελέχη της τρόικας εξουσιοδοτημένα και να μιλούν με τα υπουργεία», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μάλιστα, επισήμανε ότι «ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης θα μιλά με τους θεσμούς και οι αποφάσεις θα λαμβάνονται σε πολιτικό επίπεδο, ενώ οι συζητήσεις των τεχνικών κλιμακίων θα γίνονται στις Βρυξέλλες», ενώ παράλληλα ξεκαθάρισε ότι «τα νομοσχέδια που θα συζητιούνται με τους θεσμούς είναι αυτά που αφορούν τα δημοσιονομικά».

Τέλος, ερωτηθείς να σχολιάσει την αντίδραση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε, πως «ήταν αναμενόμενη μια τέτοια αντίδραση, ωστόσο η ελληνική κυβέρνηση ανταπεξήλθε με απόλυτη αξιοπρέπεια».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα