Σ. Μεθενίτης: «Μετατρέπουν την Αυτοδιοίκηση σε σάκο του μποξ»

Των κώδωνα του κινδύνου για την τοπική αυτοδιοίκηση κρούει ακόμα ένα δήμαρχος αντιλαμβανόμενος τις δυσκολίες που επέρχονται μετά και την ψήφιση των μέτρων. Ο δήμαρχος Μαρκοπούλου Σωτήρης Μεθενίτης απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα προς όλους τους συναδέλφους του, της Ανατολικής Αττικής, επισημαίνοντας τα προβλήματα και κατακρίνοντας τον Γιάννη Ραγκούση για τον «Καλλικράτη».

«Μετά την ψήφιση των νέων μέτρων που περιλαμβάνει το Μεσοπρόθεσμο  Πρόγραμμα 2013-2016, οι ρυθμίσεις που

αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, κρίνονται τουλάχιστον ως απαράδεκτες, αντισυνταγματικές και προσβλητικές» τονίζει ο δήμαρχος υποστηρίζοντας πως «πρόκειται για την τελευταία, χαριστική βολή κατά του εξιλαστήριου θύματος, που ονομάζεται Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία ήδη για πολύ καιρό επωμίζεται τις ευθύνες του κράτους,  τα βάρη των ατελείωτων περικοπών, σε συνδυασμό με την συνεχόμενη αύξηση των αρμοδιοτήτων της».

Ο κ. Μεθενίτης αναφέρει πως «αυτή τη στιγμή, η Κεντρική Διοίκηση αποφασίζει να σπρώξει άκριτα, έναν αξιόλογο και απαραίτητο για την ομαλή λειτουργία των Δήμων, αριθμό εργαζομένων, προς την  αναγκαστική έξοδο από την εργασία τους».

Αναφερόμενος στην υποστελέχωση υποστηρίζει πως «μέχρι σήμερα, τα τεράστια προβλήματα που αντιμετώπιζε τόσο ο Δήμος Μαρκοπούλου, εξαιτίας της επεκτεινόμενης υποστελέχωσής του, όσο και οι άλλοι Δήμοι της περιοχής μας, υπερσκελίζονταν χάρη στην υπερπροσπάθεια και το φιλότιμο που έδειχνε και δείχνει μία μεγάλη μερίδα εργαζομένων και υπαλλήλων του. Το σενάριο πολλών νέων απολύσεων, μόνο σε εφιάλτη θα μπορούσαμε πλέον να το συναντήσουμε.

Η σημερινή κατάσταση, είναι απόρροια των αναποτελεσματικών και καταστροφικών σχεδιασμών του πρώην Υπουργού κ. Γιάννη Ραγκούση, που παρά τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των Δημάρχων, εφάρμοσε τον «Καλλικράτη», μεταβιβάζοντας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ολοένα και αυξανόμενες αρμοδιότητες, δίχως την απαραίτητη και ανάλογη ενίσχυσή της σε πόρους και προσωπικό»!

Κριτική γίνεται από το δήμαρχο Μαρκοπούλου και στη σημερινή ηγεσία του υπουργείο «έκθετος όμως, απέναντι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, βρίσκεται πλέον και ο Υπουργός κ. Ευρυπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος, παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις του, τόσο στο Συνέδριο της Αυτοδιοίκησης, όσο και στις συναντήσεις του με την Κ.Ε.Δ.Ε., όχι μόνο δεν προχώρησε σε βελτιωτικές ρυθμίσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά κινήθηκε στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση, αποδεχόμενος τις ρυθμίσεις του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος 2013-2016.

Αποδεικνύεται δυστυχώς και αυτός, όπως και ο αποτυχημένος κ. Ραγκούσης, πολιτικά ασυνεπής και αφερέγγυος, ως  προς τις επανειλημμένες υποσχέσεις του»

Στο μήνυμά του κάνει αναφορά και στην ΚΕΔΕ «είναι καιρός, να σταματήσει η Κ.Ε.Δ.Ε. να εκδίδει απλώς ψηφίσματα, να παρακολουθεί τις εξελίξεις και να κάνει συγκεντρώσεις χωρίς αντίκρυσμα και να προβεί σε σοβαρές, αποφασιστικές αντιδράσεις, αναλαμβάνοντας σοβαρές πρωτοβουλίες μάχης, ώστε να μην μένει απλός θεατής της πολιτικής εξαθλίωσης και εξολόθρευσης της Τοπικής Αυτο

Keywords
Τυχαία Θέματα