Ρώτησαν τον Άσαντ αν κοιμάται ήσυχος κι εκείνος γέλασε

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

«Πάγωσε» ο δημοσιογράφος της «Sunday Times”, μπροστά στην αδιαφορία του προέδρου της Συρίας, όταν ρωτήθηκε για τα αμέτρητα αθώα παιδιά που πεθαίνουν το ένα μετά τοι άλλο. Με την απάθεια ζωγραφισμένη στο πρόσωπο του όσο έδινε τη συνέντευξη, έλεγε πως την αποκλειστική ευθύνη για τον πόλεμο φέρουν οι τρομοκράτες. Όσο για τα παιδιά, εξήγησε πως ένας πόλεμος έχει και παράπλευρες απώλειες.

Ο Μπασάρ αλ Άσαντ μίλησε για τη φρίκη του πολέμου υπογραμμίζοντας πως είναι λογικό να «χάνονται» αθώες ψυχές. «Η ευθύνη είναι των τρομοκρατών

και εδώ μιλάμε για πόλεμο και όχι για ελεημοσύνη. Σε έναν πόλεμο πάντα πληγώνονται ή πεθαίνουν αθώοι άνθρωποι. Τι μπορείς να κάνεις; Βάζεις τα δυνατά σου. Οι τρομοκράτες βρίσκονται ακόμα στο Χαλέπι και χρησιμοποιούν πολίτες ως ανθρώπινες ασπίδες», δήλωσε στην “Sunday Times”.

Αυτό όμως που προκάλεσε σοκ, ήταν το γέλιο του 51χρονου προέδρου, στο άκουσμα της ερώτησης που όχι μόνο δεν «χτύπησε φλέβα», αλλά ούτε καν άγγιξε τον σκληρό Άσαντ. Ο δημοσιογράφος ρώτησε τον πρόεδρο της Συρίας πώς μπορεί και κοιμάται τα βράδια όταν τόσα παιδιά σκοτώνονται. Ο Άσαντ, με απόλυτη άνεση και ένα ελαφρύ γέλιο, αποστόμωσε τον δημοσιογράφο: : «Καταλαβαίνω το νόημα αυτής της ερώτησης. Κοιμάμαι κανονικά. Κοιμάμαι και εργάζομαι και τρώω κανονικά και γυμνάζομαι».

«Δεν μπορούμε να μείνουμε στάσιμοι και να λέμε: “Μην καταστρέφετε την πόλη”. Πιο σημαντικοί από την πόλη είναι οι άνθρωποι, επομένως πρέπει να κάνουμε ό,τι καλύτερο για αυτούς», συνέχισε.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Συρίας επανέλαβε τον ισχυρισμό του πως η φωτογραφία που «γύρισε» τον κόσμο, με το αγόρι βουτηγμένο στο αίμα να κάθεται στο ασθενοφόρο, ήταν ψεύτικη. Παραδέχτηκε δε πως αναρίθμητα παιδιά πεθαίνουν, σε έναν πόλεμο που σίγουρα σκοτώνονται και αθώοι, όπως είπε.

Το άρθρο Ρώτησαν τον Άσαντ αν κοιμάται ήσυχος κι εκείνος γέλασε εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα