Ρωσικής προέλευσης ο πύραυλος που κατέρριψε το αεροπλάνο της Air Malaysia στην Ουκρανία

Ρωσικής κατασκευής ήταν ο πύραυλος που κατέρριψε το αεροπλάνο των Μαλαισιανών αερογραμμών πάνω από την Ουκρανία στις 17 Ιουλίου 2014, σύμφωνα με το πόρισμα που ανακοινώθηκε στην Ολλανδία από το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ολλανδίας που διεξήγαγε τη σχετική έρευνα. Όπως επισημαίνεται, το αεροπλάνο που ταξίδευε από το Άμστερνταμ με προορισμό την Κουάλα Λουμπούρ κατερίφθη από ρωσικό πύραυλο τύπου 9M38 BUK.

Ο πύραυλος χτύπησε το αεροσκάφος στο αριστερό εμπρόσθιο μέρος της ατράκτου, με αποτέλεσμα μέρος της να κοπεί στον αέρα, συνεχίζει η τελική αναφορά. Τόσο οι δυτικοί όσο

και η Ουκρανία, υποστηρίζουν πως το Boeing 777 κατερίφθη από φιλορώσους αυτονομιστές, υποστηριζόμενους από τη Ρωσία, ενώ η Ρωσία επιμένει ότι ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από περιοχή ελεγχόμενη από τους Ουκρανούς.

Η αναφορά δεν καταμερίζει ευθύνες, όμως υπογραμμίζει ότι ο εναέριος χώρος πάνω από την περιοχή θα έπρεπε να έχει κλείσει, έτσι ώστε να μην πέρναγε από εκεί το αεροσκάφος και να μην χάνοντας έτσι 298 ανθρώπινες ζωές που επέβαιναν σε αυτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα