Ρομποτική χειρουργική και στην Ωτορινολαρυγγολογία

Την αντιμετώπιση των όγκων κεφαλής-τραχήλου και της αποφρακτικής άπνοιας στον ύπνο με τη Ρομποτική Χειρουργική, έχει κεντρικό άξονα η ημερίδα που διοργανώνεται με τη συμμετοχή διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων ομιλητών και έχει θέμα «Διαστοματική Ρομποτική Χειρουργική στην Ωτορινολαρυγγολογία: Ότι πιο σύγχρονο για την υγεία σας!»

Η πραγματοποίηση της ημερίδας, γίνεται για την ενημέρωση σχετικά με τη θέση της διαστοματικής Ρομποτικής Χειρουργικής στην

Ωτορινολαρυγγολογία και για να αποσαφηνιστούν τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το ρομποτικό σύστημα Da Vinci στο χειρουργό-ωτορινολαρυγγολόγο.

Η Διαστοματική Ρομποτική Χειρουργική με το σύστημα Da Vinci, άρχισε να εφαρμόζεται ερευνητικά το 2004 και καθιερώθηκε ως ασφαλής εναλλακτική μέθοδος στην αντιμετώπιση καλοήθων και κακοήθων παθήσεων του στοματοφάρυγγα, υποφάρυγγα, λάρυγγα. Το ρομποτικό σύστημα Da Vinci επέτρεψε για πρώτη φορά στους χειρουργούς-ωτορινολαρυγγολόγους, πολύ μεγαλύτερη προσπέλαση στις περιοχές στόματος, φάρυγγα, λάρυγγα.

Σημαντικές ενδείξεις εφαρμογής της Διαστοματικής Ρομποτικής Χειρουργικής είναι η αντιμετώπιση όγκων της περιοχής κεφαλής και τραχήλου, καθώς και η αντιμετώπιση ασθενών με αποφρακτική άπνοια στον ύπνο.

Η Ρομποτική Χειρουργική φέρνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας στην αντιμετώπιση αυτών των παθήσεων. Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει η οπτική του γνωστού Αμερικανού εικαστικού φωτογράφου και πανεπιστημιακού Josh Garrick, που με όχημα την Τέχνη στάθηκε απέναντι στην αρρώστια.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014, ώρα 10.00 - 13:30, στο ξενοδοχείο King George, αίθουσα «KG Ballroom 3».

Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους επαγγελματίες υγείας και το κοινό.

Keywords
Τυχαία Θέματα