Ρομπότ που σε κερδίζει σε όλες τις παρτίδες

ρομπότ αντεπιτιθενται, τώρα και στα παιχνίδια!

Μάλιστα, καλά διαβάσατε, το συγκεκριμένο ρομπότ για το οποίο μιλάμε είναι ικανό να κερδίζει πάντα στο γνωστό παιχνίδι από τα παιδικά μας χρόνια, το «Πέτρα, μολύβι, ψαλίδι, χαρτί».

Στο Ishikawa Oku Lab του Πανεπιστημίου του Τόκυο της Ιαπωνίας, δημιούργησαν το Janken, το ρομπότ που μπορεί και παίζει με τους ανθρώπους το διάσημο παιχνίδι, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει νικηθεί ποτέ.

Το εν λόγω

ρομπότ είναι γεννημένος νικητής, αλλά κλέβει στο παιχνίδι με τη βοήθεια της τεχνολογίας, καθώς διαθέτει ένα υψηλής ταχύτητας σύστημα όρασης που του επιτρέπει να παρακολουθεί τις κινήσεις των δακτύλων του αντιπάλου του, να τις αναλύει και να προβλέπει σε ποιο συνδυασμό θα καταλήξει, ώστε εκείνο να κάνει τον απαραίτητο για να νικήσει την παρτίδα.

Φυσικά, όλη αυτή η διαδικασία γίνεται μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου. Για την ακρίβεια, ένα κλάσμα δευτερολέπτου απαιτείται για την αναγνώριση κι άλλο ένα για να αποφασίσει το νικητήριο συνδυασμό.

Όπως καταλαβαίνουμε, ο άνθρωπος θα ήταν αδύνατο να διαθέτει την παραπάνω ικανότητα κι έτσι για μια ακόμη φορά, είναι ξεκάθαρο ότι η τεχνολογία μπορεί και μας ξεπερνά , έτσι απλά...

Keywords
Τυχαία Θέματα