«Ρεβεγιόν διαρκείας» με μαχαίρια

«Ρεβεγιόν» διαρκείας για συμμορίες κακοποιών που εξαπέλυσαν ληστρικές επιθέσεις, παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων. Άγνωστοι, ακόμη, δράστες εισέβαλαν σε εμπόρια τροφίμων στο Περιστέρι, ακινητοποίησαν τον φύλακα και άρπαξαν 15.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιο. Άλλο ένα περιστατικό ληστείας σημειώθηκε σε φαρμακείο στο Χολαργό, όπου άγνωστος κουκουλοφόρος που μιλούσε «σπαστά» ελληνικά εισέβαλε στο φαρμακείο

και ακινητοποίησε πελάτες και υπαλλήλους με καραμπίνα, αρπάζοντας άγνωστο ποσό. Εκτός από τα παραπάνω, ληστείες σημειώθηκαν και σε μίνι μάρκετ σε Κολωνάκι – Ψυχικό αλλά και σε βάρος 25χρονης διανομέως φαγητού στη Νίκαια.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ρεβεγιόν… διαρκείας έκαναν από την παραμονή έως και την ημέρα των Χριστουγέννων μέλη συμμοριών ληστών, σε αρκετές περιοχές της Αττικής, αλλά και στην Περιφέρεια. Ξημερώματα των Χριστουγέννων, ΄όπως αναφέρεται στο δελτίο συμβάντων, συμμορίες προχώρησαν σε δύο ληστρικές επιδρομές. Η μία είχε στόχο  εταιρία εμπορίας τροφίμων στο Περιστέρι και η δεύτερη,  φαρμακείο στην περιοχή του Χολαργού. Στην πρώτη περίπτωση, δίδυμο κακοποιών εισέβαλε στα γραφεία  της εταιρίας εμπορίας τροφίμων, στην οδό Λυκόσουρας, στο Περιστέρι.  Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Αστυνομία, ο 19χρονος νυχτερινός  φύλακας,  άκουσε ξαφνικά  έναν θόρυβο και κατευθύνθηκε  στην κεντρική είσοδο,  προκειμένου να ελέγξει  αν συνέβη κάτι εξωτερικά.

Ξαφνικά, είδε μπροστά του, δύο κακοποιούς, εκ των οποίων ο ένας κάλυπτε το πρόσωπό του με κράνος μοτοσικλετιστή ενώ ο δεύτερος φορούσε κουκούλα, που κάλυπτε όλο το κεφάλι(fullface). Τράβηξαν οι κακοποιοί μαχαίρι,  ακινητοποίησαν τον έντρομο βιοπαλαιστή και  απαίτησαν να τους οδηγήσει στο Λογιστήριο και να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο! Ο 19χρονος φύλακας φοβήθηκε, όπως είπε στην Αστυνομία  και τους έδωσε τα κλειδιά του χρηματοκιβωτίου. Οι ληστές το άνοιξαν,  άρπαξαν 15.000 ευρώ και μια τσάντα με τιμολόγια της επιχείρησης. Φεύγοντας άρπαξαν και το κινητό του φύλακα, προκειμένου να μην ειδοποιήσει την Αστυνομία μέχρι αυτοί να απομακρυνθούν  και εξαφανίστηκαν τρέχοντας προς την οδό Πρεβέζης.

 Με καραμπίνα σε φαρμακείο

Λίγες ώρες αργότερα, ένας άγνωστος με μια καραμπίνα στα χέρια, εισέβαλε σε εφημερεύον φαρμακείο, στην οδό 17ης Νοέμβρη στο Χολαργό. Με δεδομένο ότι λόγω του κοκτέίλ των ιώσεων και του κορωνοϊου αμέτρητοι πολίτες σχημάτιζαν ουρές στα φαρμακεία που  λειτουργούσαν λόγω των αργιών, στόχευσε ο άγνωστος στα χρήματα των αυξημένων, όπως πίστευε εισπράξεων. Ακινητοποίησε τους πελάτες(!) και τους εργαζόμενους και ζήτησε από τον υπεύθυνο να του βάλει τα χρήματα σε μια σακούλα! Ο 35χρονος υπάλληλος, τρομοκρατημένος, έβαλε τα χρήματα σε μια σακούλα, την άρπαξε  ο ένοπλος ληστής και  διέφυγε τρέχοντας προς την οδό Μυκόνου.

Ενημερώθηκε αμέσως η Άμεση Δράση. Στους αστυνομικούς που έφθασαν επί τόπου, τα θύματα-εργαζόμενοι και πελάτες- είπαν  ότι ο ληστής φορούσε μαύρα ρούχα, γάντια και κασκόλ και μίλησε απειλώντας και απαιτώντας,  σπαστά ελληνικά.  Οι κάμερες του φαρμακείου κατέγραψαν τον ληστή  και το οπτικό υλικό αναλύεται από τους αρμόδιους αστυνομικούς. Όπως προαναφέρθηκε το…ρεβεγιόν των ληστών στους δρόμους είχε αρχίσει από την προηγούμενη.

Έγιναν ληστείες σε Κολωνάκι Ψυχικό και Νίκαια

Το βράδυ της 24ης Δεκεμβρίου, άγνωστοι εισέβαλαν σε Μίνι Μάρκετ, επί της οδού Δημοκρίτου στο Κολωνάκι. Με την απειλή μαχαιριού, ακινητοποίησαν τον 19χρονο, Αλβανό υπήκοο, εργαζόμενο και άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό από την ταμειακή μηχανή αλλά και το τηλέφωνό του, για να μην ειδοποιήσει την αστυνομία έως αυτοί να εξαφανιστούν. Δύο ακόμη ληστείες καταγγέλθηκαν σε Νίκαια και Ψυχικό.

Στην πρώτη περίπτωση, δύο άγνωστοι σε μοτοσικλέτα, ανέκοψαν την πορεία μιας 25χρονης κοπέλας, που κέρδιζε το ψωμί της εργαζόμενη ως διανομέας φαγητού και με τη χρήση σωματικής βίας την ακινητοποίησαν και άρπαξαν τις εισπράξεις της. Και πάλι δύο άγνωστοι δράστες στο Ψυχικό εισέβαλαν σε κατάστημα ψιλικών και με την απειλή μαχαιριού ακινητοποίησαν άλλη γυναίκα εργαζόμενη και άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό από την ταμειακή μηχανή. Η Αστυνομία πέρα από όλα τα άλλα ερευνά και τις ομοιότητες για την περίπτωση που δράστες σε κάποιες από τις ληστείες είναι οι ίδιοι κακοποιοί, που κινούνταν από συνοικία σε συνοικία.

Keywords
Τυχαία Θέματα