Ρέσλερ για Χρυσοχοϊδη: Πολύ φασαρία και κούφια λόγια

«Η Ελλάδα δεν έχει ούτε τη θέληση ούτε είναι σε θέση να λάβει τη βοήθεια που της προσέφερε η Γερμανία στον τομέα της ανάπτυξης, παρά τη σχετική συμφωνία που έχουν υπογράψει το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας και το ελληνικό υπουργείο Ανάπτυξης», αναφέρεται σε έγγραφο συμπερασμάτων του γερμανικό υπουργείου Οικονομίας έξι μήνες μετά τη συνάντηση Μιχάλη Χρυσοχοΐδη – Φίλιπ Ρέσλερ στην Αθήνα με 70 εκπροσώπους γερμανικών επιχειρήσεων.

Σύμφωνα

με όσα μεταδίδει η Deutsche Welle αυτά αναφέρονται σε εσωτερικό έγγραφο του γερμανικού υπουργείου που έχει στην κατοχή της η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

Στο σχετικό δημοσίευμα με τίτλο «Πολύ φασαρία και κούφια λόγια», αναφέρεται ότι ο Έλληνας υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης υποσχέθηκε πολλά στους Γερμανούς, όπως την κατάργηση των γραφειοκρατικών εμποδίων στο πεδίο των επενδύσεων, την επίλυση του προβλήματος των χρεών του ελληνικού δημοσίου προς τις γερμανικές εταιρείες και άλλα.

«Εάν άκουγε κανείς τον ενθουσιασμό του πολιτικού του ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να πιστέψει ότι η κατεστραμμένη Ελλάδα βρίσκεται εδώ και καιρό στην πορεία για ένα καλύτερο μέλλον», παρατηρεί η εφημερίδα.

Οι υπάλληλοι του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας κάνουν λόγο για «απογοητευτικά αποτελέσματα από την εφαρμογή της γερμανικής στήριξης στην ελληνική οικονομία, καταλογίζοντας στην ελληνική πλευρά «ανεπάρκεια».

Οι υπάλληλοι του κ. Ρέσλερ εκτιμούν ότι «η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα πρέπει να θεωρείται βασική προτεραιότητα και να βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο όπως οι περικοπές δαπανών». Ωστόσο εκτιμούν ότι «η ελληνική κυβέρνηση δεν δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον σ’ αυτή την προσέγγιση». «Η εξέλιξη αυτή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από γερμανικής πλευράς», καταλήγει η εφημερίδα.

Πηγή: ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα