Ρέσλερ: Απογοητευτική η προσπάθεια της Ελλάδας

Κριτική στη χώρα μας ασκεί για άλλη μια φορά ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ σχετικά με την «απογοητευτική αποτυχία», όπως τη χαρακτηρίζει ο Ρέσλερ, της Ελλάδας να δεχτεί τη βοήθεια της Γερμανίας για τη μείωση της γραφειοκρατίας και την ενίσχυση των επενδύσεων από τον ιδιωτικό τομέα.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα Saarbrücker Zeitung, «η Γερμανία είχε υποσχεθεί τον περασμένο Οκτώβριο να δώσει βοήθεια στην ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να μειώσει

τη γραφειοκρατία και να προσελκύσει επενδύσεις ώστε η οικονομία της να ορθοποδήσει και να βελτιωθεί η δυνατότητα αντιμετώπισης του χρέους».

Μια τέτοια σχετική συμφωνία είχε συναφθεί στη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Ρέσλερ στην Ελλάδα, μαζί με μια αντιπροσωπεία 70 ατόμων, εκπροσώπων γερμανικών βιομηχανιών.

«Η βοήθεια πολύ λίγο έγινε αποδεκτή, πολλά έγιναν μάταια ως τώρα, είναι πολύ απογοητευτικό», τόνισε ο Ρέσλερ στην Saarbrücker Zeitung. Σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, οι εταιρείες που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν εμπόδια όπως μια σειρά διαδικασιών έγκρισης της δραστηριότητάς τους και ασάφειες σε ό, τι αφορά το ποιος ευθύνεται για ποιο πράγμα.

«Η συμφωνία δεν αποτυγχάνει λόγω έλλειψης βούλησης, το θεμελιώδες πρόβλημα είναι οι δομές», σημείωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, ενώ πρόσθεσε ότι τον απογοητεύει το γεγονός ότι ορισμένες γερμανικές εταιρίες που είχαν επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Ελλάδα δεν έχουν ακόμα αποζημιωθεί.

Τέλος, ο Ρέσλερ κάλεσε την κυβέρνηση της Ελλάδα να κάνει ό, τι απαιτείται για να επανέλθει η οικονομία στην ανάπτυξη. Η Αθήνα χρειάζεται να δημιουργήσει τις απαραίτητες συνθήκες για την ανάπτυξη, εκσυγχρονίζοντας τη δημόσια διοίκηση, ανοίγοντας τις αγορές της και εφαρμόζοντας το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, ανέφερε ο Ρέσλερ. «Μόνο όταν αυτά τα βήματα εφαρμοστούν με σοβαρότητα θα αυξηθεί η διάθεση για επενδύσεις», κατέληξε.

Πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα