Ρεκόρ ραδιενέργειας στη Φουκουσίμα

Ρεκόρ στα επίπεδα της ραδιενέργειας, στο θαλασσινό νερό έξω από το κατεστραμμένο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, καταγράφουν επιστήμονες.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η Tepco, η εταιρεία που διαχειρίζεται το πυρηνικό εργοστάσιο, τα επίπεδα ραδιενέργειας την Τετάρτη (09/10) ήταν 13 φορές υψηλότερα συγκριτικά με την Τρίτη (08/09) και τα υψηλότερα που καταγράφηκαν το διάστημα από τα τέλη του 2011.

Αναλυτικά, οι συγκεντρώσεις καισίου

134 σε δείγμα νερού έξω από τον αντιδραστήρα 2 έφτασαν τα 370 μπεκερέλ ανά λίτρο, ενώ οι συγκεντρώσειςκαισίου 137 έφτασαν τα 830 μπεκερέλ ανά λίτρο.

Το ανώτατο όριο για το καίσιο 137 είναι 90 μπεκερέλ ανά λίτρο και για το καίσιο 134 60 μπεκερέλ ανά λίτρο. Το καίσιο εκπέμπει ισχυρή ακτινοβολία γάμμα και προκαλεί σοβαρές βλάβες στον οργανισμό.

Το δείγμα νερού ελήφθη από το λιμάνι δίπλα στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα, ωστόσο εκατοντάδες μέτρα μακριά από την είσοδο που συνδέεται με τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Η Tepco αποδίδει την εκτόξευση των επιπέδων ραδιενέργειας σε κατασκευαστικές εργασίες κοντά στο κτήριο του αντιδραστήρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα