Ρέγκλινγκ σε Ελλάδα: Κάντε αυτά που πρέπει και το τέταρτο μνημόνιο θα είναι αχρείαστο

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Αχρείαστο θα είναι ένα 4ο μνημόνιο για την Ελλάδα, δήλωσε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Handelsblatt.

Αυτό βέβαια, μόνο υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τους μεταρρυθμιστικούς

όρους που έχει συμφωνήσει με τους δανειστές της και θα μπορέσει να βγει στις αγορές.

Ο κ. Ρέγκλινγκ δεν έκρυψε την ικανοποίηση και την αισιοδοξία του για την εξέλιξη της οικονομίας στη ευρωζώνη και τόνισε:

«Ναι, τα πράγματα πηγαίνουν πραγματικά καλά. Η ευρωκρίση έχει ξεπεραστεί οριστικά και η οικονομία εξελίσσεται παντού καλύτερα του αναμενομένου. Τέσσερις πρώην χώρες της κρίσης μπορούν να χρηματοδοτούνται πάλι αυτόνομα στις αγορές και ακόμη και η Ελλάδα ενδέχεται από τα μέσα της επόμενης χρονιάς να αντεπεξέρχεται πάλι χωρίς πρόγραμμα βοήθειας του ESM, υπό την προϋπόθεση ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει τους συμφωνηθέντες μεταρρυθμιστικούς όρους».

Μάλιστα ερωτηθείς αν οι Ευρωπαίοι τείνουν να εξωραΐζουν ορισμένες φορές την κατάσταση στην Ελλάδα,ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας απάντησε:

«Στο πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς το ελληνικό ΑΕΠ μειώθηκε, κάτι που έλαβε υπόψη στην πρόβλεψή του ο ΟΟΣΑ. Σημαντικότερη είναι όμως η αναπτυξιακή τάση για τις επόμενες δεκαετίες και αυτή εκτιμάται από τον ΟΟΣΑ πολύ θετικότερα σε συγκριτικά με τις εκτιμήσεις της Κομισιόν. Πιστεύω ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί τέταρτο μνημόνιο εφόσον η κυβέρνηση παραμείνει σε τροχιά μεταρρυθμίσεων».

Το άρθρο Ρέγκλινγκ σε Ελλάδα: Κάντε αυτά που πρέπει και το τέταρτο μνημόνιο θα είναι αχρείαστο εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα