Ράγισαν καρδιές! Θρήνος στο τελευταίο αντίο για τον ανθυπασπιστή Ελευθέριο Ευαγγέλου του μοιραίου ελικοπτέρου (photos)

Με θλίψη παρακολούθησε το Πανελλήνιο να πραγματοποιούνται οι κηδείες των αδικοχαμένων αξιωματικών μας που χάθηκαν στην πτώση του μοιραίου ελικοπτέρου στην Κίναρο. Η τραγωδία σημάδεψε τις Ένοπλες Δυνάμεις που βυθίστηκαν στο πένθος.

Η τελευταία πράξη του δράματος παίχτηκε σήμερα στον ιερό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Ίλιον, όπου εκατοντάδες φίλοι και συγγενείς είπαν το ύστατο χαίρε στον Λευτέρη Ευαγγέλου, τον χειριστή του ελικοπτέρου που συνετρίβη την προηγούμενη Πέμπτη.

Τραγικές φιγούρες η σύζυγός

του, Γεωργία, και η μικρή του κόρη, Καλία, που πρέπει να μάθουν ζουν χωρίς τον «ήρωα» Λευτέρη που έπεσε εν ώρα καθήκοντος.

Στεφάνια κατέθεσαν όλοι οι αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων, ενώ από τον πολιτικό χώρο το «παρών» έδωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας.

Ποιος ήταν ο Ελευθέριος Ευαγγέλου

Ο ναυτίλος (χειριστής ραντάρ επιφανείας) ανθυπασπιστής Ελευθέριος Ευαγγέλου μόλις τον περασμένο Νοέμβριο έκλεισε τα 35 του χρόνια. Έφυγε τόσο άδικα και τόσο νέος από τη ζωή αφήνοντας πίσω του τη σύζυγό του και την οκτάχρονη κόρη τους.

Όσοι τον γνώριζαν μιλούν για εκείνον με τα καλύτερα λόγια. Όλοι τους περιγράφουν έναν άνθρωπο που αγαπούσε πολύ την οικογένεια και τους φίλους του, δεν το έβαζε ποτέ κάτω και ήταν μαχητής. Δυστυχώς, σε αυτή τη μάχη ο Ελευθέριος Ευαγγελίου δεν τα κατάφερε. Το νήμα της ζωής του κόπηκε αιφνιδίως στη νησίδα Κίναρο, δυτικά της Λέρου, νησί καταγωγής των γονιών του κι ένας από τους αγαπημένους του προορισμούς για διακοπές κατά τη θερινή περίοδο.

Ο 35χρονος αξιωματικός αγαπούσε τη δουλειά του.

Την αγάπη του αυτή, άλλωστε, αποτυπώνουν και οι αναρτήσεις του αδικοχαμένου χειριστή στην προσωπική του σελίδα στο facebook με μία από τις τελευταίες του να προκαλεί ανατριχίλα. Συγκεκριμένα, στις 30 Ιανουαρίου, ο Ελευθέριος Ευαγγέλου είχε αναρτήσει μία φωτογραφία από το μνημείο με τα ονόματα των πεσόντων του Πολεμικού Ναυτικού υπέρ της πατρίδας.

Σε ένα ακόμη τραγικό παιχνίδι της μοίρας, δέκα χρόνια μετά τους τρεις νεκρούς μας στα Ίμια, τον υποπλοίαρχο Χριστόδουλο Καραθανάση, τον υποπλοίαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο και τον αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψό, έμελλε σε αυτή τη λίστα να προστεθεί και το δικό του όνομα.

Keywords
Τυχαία Θέματα