Πυροβολισμοί στην Αγία Βαρβάρα: Συνελήφθη 35χρονος που έσπειρε τον τρόμο

Ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη στην Αγία Βαρβάρα Αιγάλεω, ο άνδρας, ο οποίος εικονιζόταν σε βίντεο, το οποίο είχε ανέβει σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, να πυροβολεί στον αέρα από ταράτσα κατοικίας.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Πρόκειται για έναν 35χρονο, στα ίχνη του οποίου, μελετώντας το βίντεο, που είδε το φως της δημοσιότητας, έφθασαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής. Προχώρησαν στη σύλληψή του και σε

βάρος του σχημάτισαν δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. Σε έρευνα, που ακολούθησε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ των άλλων, καραμπίνα με διόπτρα σκόπευσης, αεροβόλο με διόπτρα, άλλο αεροβόλο με διόπτρα λέϊζερ και άλλα. «Η διερεύνηση της υπόθεσης», αναφέρει η Αστυνομία στην επίσημη ενημέρωσή της «ξεκίνησε μετά από καταγγελία σχετικά με βιντεοληπτικό υλικό που αναρτήθηκε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο άνδρας πυροβολούσε στον αέρα από την ταράτσα κτηρίου.

Στο πλαίσιο μεθοδικής έρευνας και ανάλυσης πληροφοριακών δεδομένων ταυτοποιήθηκε ο 35χρονος ως ο εικονιζόμενος στο βίντεο και σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση συνελήφθη.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· Καραμπίνα, με ενσωματωμένη διόπτρα σκόπευσης, 5 φυσίγγια.

· Αεροβόλο τυφέκιο όπλο, με ενσωματωμένη διόπτρα σκόπευσης.

· Αεροβόλο πιστόλι, με γεμιστήρα κι ενσωματωμένο λέιζερ στόχευσης.

· 900 περίπου μεταλλικά φυσίγγια αεροβόλου όπλου.

· 17 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου και 250 περίπου μεταλλικά σφαιρίδια αεροβόλου όπλου.

· Στιλέτο-σουγιάς και ελβετικός σουγιάς, καθώς και τσεκούρι, καθώς και δύο αμπούλες αεροβόλου όπλου».

Τα κατασχεθέντα, συνεχίζει η Αστυνομία θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (σ.σ. για να διαπιστωθεί από τη βαλλιστική μέθοδο αν τυχόν έχουν χρησιμοποιηθεί σε έκνομη ενέργεια), ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή. Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Δεκεμβρίου 2021 είχαν δει το φως της δημοσιότητας, πάλι από ανάλογη ανάρτηση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο με ομάδες Ρομά να πυροβολούν στον αέρα, έξω από σπίτι.

Στο υλικό τότε διακρίνονταν πιστόλια των 9 χιλιοστών, ένα όπλο αστυνομικού(!), το οποίο είχε κλαπεί από το σπίτι του στην Καλλιθέα, ακόμη και υποπολυβόλο… Η Αστυνομία όταν το βίντεο είδε το φως της δημοσιότητας ξεκίνησε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο Μενίδι ταυτοποίησε τους Ρομά και κατάσχεσε το πιστόλι του αστυνομικού που είχαν κάποιοι στην κατοχή τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα