Πυροβολισμοί μεταξύ Ρομά στη Θήβα- Μάχη για να σωθεί η όραση ενός 8χρονου

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Μάχη να σώσουν την όραση στο ένα μάτι 8χρονου που τραυματίστηκε από σκάγια στη διάρκεια πραγματικής μάχης ανάμεσα σε δύο οικογένειες Ρομά, στη Θήβα, δίνουν οι γιατροί στο Νοσοκομείο Παίδων.

Το παιδί, οικογένειας Ρομά, τραυματίστηκε στη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με κυνηγετικά όπλα ανάμεσα σε δεκάδες μέλη αντιμαχόμενων οικογενειών στον συνοικισμό του Πυρίου της Θήβας.

Στη διάρκεια των εκτεταμένων συγκρούσεων, πέντε ακόμη άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά.

Δεκάδες

προσαγωγές υπόπτων

Επί τόπου έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες έκαναν δεκάδες προσαγωγές υπόπτων.

Συνελήφθησαν τελικά έξι άτομα, τα οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα με βαριές κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας, οπλοφορία, οπλοχρησία και άλλα αδικήματα.

Αναζητούνται ακόμη δύο που φέρονται να πρωτοστάτησαν στη «βεντέτα». Των δύο οικογενειών και εξαφανίστηκαν πριν φθάσουν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Η αιματηρή μάχη εκτυλίχθηκε το πρωί του Σαββάτου μεταξύ δύο οικογενειών Ρομά μέσα στον καταυλισμό, στο Πύριο Θηβών. Για προσωπικές διαφορές βγήκαν τα όπλα., όπως είχε γίνει και πριν από λίγα χρόνια.

Χρειάστηκε να επέμβει αστυνομική δύναμη απ’ όλη την Βοιωτία για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Νεαροί Ρομά ληστεύουν κατά καιρούς στη γέφυρα του Πυρίου

Στο συνοικισμό του Πυρίου, γεγονός είναι ότι υπό την καθοδήγηση των μεγαλύτερων σε ηλικία Ρομά, ανήλικοι στήνουν παγίδες με τεχνητά εμπόδια κάθε τόσο σε διερχόμενους οδηγούς από τη γέφυρα Πυρίου, αυτή που η Alphafreepress, έχει αποκαλέσει «γέφυρα του τρόμου» σε παλαιότερα ρεπορτάζ.

32 άτομα προσήχθησαν-Συνελήφθησαν 6 Ρομά, εκ των οποίων οι 5 τραυματίες

Προσήχθησαν συνολικά 32 άτομα και συγκεκριμένα, 19 άτομα από τον καταυλισμό του Πυρίου Θηβών και γύρω από αυτόν καθώς και 13 άτομα από την δεύτερη οικογένεια, τα οποία εντοπίστηκαν να κινούνται επί της εθνικής οδού Λιβαδειάς – Δελφών στο 15ο χιλιόμετρο, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν στο Αγρίνιο, όπου έχουν συγγενείς σε άλλο καταυλισμό.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας, συνελήφθησαν για τη συμμετοχή τους στην συμπλοκή, έξι Ρομά, ηλικίας 23, 38, 33, 4 1,39 και 31 ετών, εκ των οποίων οι πέντε έφεραν ελαφρά τραύματα από σκάγια κυνηγετικών όπλων. Επιπλέον αναζητούνται για να συλληφθούν δύο ακόμη Ρομά, ηλικίας 39 και 65 ετών, οι οποίοι επίσης συμμετείχαν στη συμπλοκή.

Βρέθηκαν κρυμμένα κλεμμένα κυνηγετικά όπλα

Κατά τη διάρκεια των ευρείας κλίμακας ερευνών, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα πλησίον του καταυλισμού και πέριξ των οικιών των συλληφθέντων, μέσα σε χόρτα στα χωράφια, συνολικά 5 κυνηγετικά όπλα, τα οποία κατασχέθηκαν και όπως διαπιστώθηκε ήταν κλεμμένα, από διαρρήξεις που είχαν γίνει σε σπίτια σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ρομά αλληλοκατηγορούνται για τους λόγους που τους οδήγησαν σε αυτή την ενέργεια με αιτιολογίες, που δεν έχουν πείσει τις Αρχές, όπως ότι ο ένας πήρε κάτι από τον άλλον ή ότι ο ένας χρωστούσε στον άλλον και ακόμη δεν έχουν διαπιστωθεί οι ακριβείς λόγοι της διένεξής τους.

Το άρθρο Πυροβολισμοί μεταξύ Ρομά στη Θήβα- Μάχη για να σωθεί η όραση ενός 8χρονου εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Αναζητήσεις
παιδων ρομα θηβα ματι
Τυχαία Θέματα