«Πυρά» από Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ κατά κυβέρνησης και ΥΠΟΙΚ

Επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσαν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ για το θέμα της «μαύρης τρύπας» των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ η οποία προκύπτει από την ύπαρξη μικρότερου πλεονάσματος. Μάλιστα η Νέα Δημοκρατία ζητά από τον ΥΠΟΙΚ να δώσει εξηγήσεις για τα αποθεματικά

των ταμείων. Όσον αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα η Νέα Δημοκρατία προβλέπει στην εκτίμησή της ότι θα διαμορφωθεί για το 2014 στο 0,15 του ΑΕΠ.

Σε ό,τι αφορά στις κατηγορίες του Μεγάρου Μαξίμου ότι παρέλαβαν «βαριά κληρονομιά» από την κυβέρνηση Σαμαρά, η απάντηση είναι ότι η προπαγάνδα έχει και τα όριά της, υπογραμμίζοντας ότι ο κ. Βαρουφάκης έλεγε σε όλες του τις τοποθετήσεις ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα ήταν 1,5% του ΑΕΠ για το 2014 και πώς στο Eurogroup είχε πει ότι για το 2015 το πρωτογενές πλεόνασμα θα πρέπει να διαμορφωθεί στα ίδια επίπεδα, δηλαδή στο 1,5% του ΑΕΠ.

Σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Κ. Καραγκούνης σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπ. Οικονομικών σχετικά με τα αποθεματικά στον Alpha, τονίζει:

«Ο κ. Βαρουφάκης ελπίζουμε να έχει μπερδέψει τα ταμειακά διαθέσιμα με τα αποθεματικά των ταμείων. Αν όχι, τότε η αναφορά του στα αποθεματικά είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Περιμένουμε άμεσα διευκρινίσεις».

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει:

«Η κυβέρνηση με non paper προς τα ΜΜΕ καμαρώνει γιατί επί ενάμιση μήνα, από την ανάληψη των καθηκόντων της έως σήμερα, διαψεύδονται τα καταστροφολογικά σενάρια. Εμείς τί να πούμε; Χαιρόμαστε που η κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη γιατί τις πρώτες πενήντα ημέρες της θητείας της δεν καταστράφηκε η χώρα».

Πηγή: tanea.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα