Προβάδισμα της ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

Νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Metrisi, που διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά» αναδεικνύει πρώτο κόμμα, έστω και οριακά (0,5% η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ) το κόμμα της ΝΔ.

Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου (χωρίς άκυρο/λευκό) της δημοσκόπησης (που θα δημοσιευθεί αύριο) τα κόμματα λαμβάνουν τα εξής ποσοστά:

-ΝΔ

21,2%

-ΣΥΡΙΖΑ 20,7%

-Χρυσή Αυγή 10,8%

-ΠΑΣΟΚ 5,4%

-ΚΚΕ 5,2%

-Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,1%

-ΔΗΜΑΡ 2,2%

Άλλο Κόμμα επιλέγει το 6,4% των ερωτηθέντων, ενώ αδιευκρίνιστη είναι η ψήφος του 23% του δείγματος.

Είναι χαρακτηριστικό, πως σε άλλη μια δημοσκόπηση η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ είναι οριακή, η Χρυσή Αυγή παγιώνεται πλέον και άνετα ως τρίτο κόμμα, ενώ «μάχη» γίνεται μεταξύ ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Ανεξάρτητων Ελλήνων. Η ΔΗΜΑΡ σε άλλη μια δημοσκόπηση μένει εκτός Βουλής, αν και το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου είναι ιδιαίτερα υψηλό.

Αναφορικά με την παράσταση νίκης (το μοναδικό ποιοτικό στοιχείο δημοσκόπησης που δεν έχει πέσει ποτέ έξω) η ΝΔ προηγείται με 37,4% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 28,4%. Άλλο Κόμμα απάντησε το 4,5% των ερωτηθέντων και ΔΞ/ΔΑ το 29,7%.

Εξάλλου, σχετικά με την απεργία των εκπαιδευτικών, «συμφωνώ/μάλλον συμφωνώ» απαντάει το 50% και «διαφωνώ/μάλλον διαφωνώ» απαντάει το 37,1% των ερωτηθέντων. Η απάντηση «Δεν γνωρίζω/Δεν απαντώ» συγκεντρώνει 12,9%.

Keywords
Τυχαία Θέματα