Πρωτοπορία: Με ένα απλό στικάκι ανιχνεύεται ο ιός του AIDS

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ένα σπουδαίο επιστημονικό επίτευγμα ήρθε από Βρετανούς επιστήμονες, ικανό να ανιχνεύει την ποσότητα του ιού HIV στο αίμα σε μόλις 20 λεπτά. Ένα στικάκι, το γνωστό USB, χρειάζεται μόνο μία σταγόνα αίματος για να δώσει τις απαραίτητες απαντήσεις στον ασθενή.

Την ίδια ώρα που τα αποτελέσματα των συνηθισμένων εξετάσεων απαιτούν πολλά χρήματα και τρεις ημέρες για να βρίσκονται στα χέρια των γιατρών και του ασθενή, το στικάκι θέλει μόνο είκοσι

λεπτά της ώρας. Το πιο σημαντικό, είναι πως απαλλάσσει τους φορείς του ιού από τις συχνές επισκέψεις στο ιατρείο, καθώς μπορούν να κάνουν μόνοι τους την εξέταση και να παρακολουθούν την κατάσταση τους. Το αποτέλεσμα που θα δείξει το USB, επιτρέπει στον πάσχοντα να γνωρίζει αν η θεραπεία βελτιώνει την υγεία του ή χρειάζεται εκ νέου παρακολούθηση από τους γιατρούς.

Το τεχνολογικό επιστημονικό επίτευγμα, δοκιμάστηκε σε 991 δείγματα αίματος και όπως ανακοίνωσαν οι ερευνητές του Τμήματος Ιατρικής του Imperial College του Λονδίνου και της DNA Electronics, το ποσοστό ακριβείας του αγγίζει το 95%.

Σήμερα, οι θεραπείες για τον HIV, καταφέρνουν να μειώσουν το επίπεδο του υιού σε σημείο που τους επιτρέπει ένα φυσιολογικό προσδόκιμο ζωής. Το δυσάρεστο είναι πως μετά από μεγάλο διάστημα θεραπείας, ο υιός αντιστέκεται στην φαρμακευτική αγωγή και ο HIV αναπτύσσεται ξανά μέσα στο αίμα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Γκράχαμ Κουκ, βρίσκονται ήδη σε νέα μελέτη που εξετάζει την δυνατότητα ενός USB να ανιχνεύει και άλλες ασθένειες που θεωρούνται πολύ σοβαρές για την ανθρώπινη ζωή. Η έρευνα, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Scientific Reports».

Το άρθρο Πρωτοπορία: Με ένα απλό στικάκι ανιχνεύεται ο ιός του AIDS εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα