Πρωτόπαπας: Μείωση κύριων συντάξεων και αύξηση φόρων ζητάει η τρόικα

Το «σκληρό πρόσωπο» της τρόικας κατά τις διαπραγματεύσεις, που πραγματοποιήθηκαν στο Παρίσι, αποκάλυψε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας, ο οποίος μάλιστα μετείχε στις συζητήσεις εκ μέρους του Κινήματος.

Σύμφωνα με τον κ. Πρωτόπαπα, «η τρόικα ζήτησε μείωση κύριων συντάξεων και αύξηση φόρων», για να προσθέσει στη συνέχεια, πως «δεν γίνονται αυτά».

Παράλληλα, ο κ. Πρωτόπαπας τόνισε ότι

η κυβέρνηση δεν δέχεται εξάμηνη παράταση του μνημονίου. «Αν χρειαστεί μπορεί να δοθεί παράταση τεχνικής φύσης για ένα μήνα στο μνημόνιο» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

Συγκεκριμένα, μιλώντας σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στην ελληνική διαπραγματευτική αντιπροσωπεία επισήμανε ότι «δεν πρόκειται για ναυάγιο, καθώς υπάρχουν συγκλίσεις», αλλά παρατήρησε ότι «το αγκάθι είναι ο προϋπολογισμός».

Όπως εξήγησε ο κ. Πρωτόπαπας, «η τρόικα -και ειδικά το ΔΝΤ- έχει εμμονές και μιλά για δημοσιονομικό κενό, την ύπαρξη του οποίου δεν δέχεται η κυβέρνηση». «Ο προϋπολογισμός αμφισβητείται πολύ σκληρά», δήλωσε και τόνισε ότι «σε αντιστάθμισμα η τρόικα ζητά περικοπή κύριων συντάξεων και αύξηση φόρων (κυρίως του ΦΠΑ)».

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «υπάρχει συμφωνία επί του μισθολογίου για το Δημόσιο, σε εργασιακά και άλλα ασφαλιστικά ζητήματα, αλλά η κυβέρνηση δεν δέχεται τις απαιτήσεις για περικοπή συντάξεων και αύξηση φόρων. «Δεν γίνονται αυτά και δεν χρειάζονται» είναι η απάντηση που έδωσε η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον κ. Πρωτόπαπα. Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι μαραθώνιες (21 ώρες συνολικά) διαπραγματεύσεις έχουν μείνει σε αυτό το σημείο» και πως «στόχος της κυβέρνησης είναι «να υπάρξουν σήμερα και αύριο οι αναγκαίες κινήσεις για να επιστρέψει η τρόικα».

Keywords
Τυχαία Θέματα