Πρόθυμη να δώσει πίστωση χρόνου προς την Ελλάδα η Κ. Λαγκάρντ

Τη στιγμή που οι συζητήσεις για διετή επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος έχουν πάρει «φωτιά», η Κριστίν Λαγκάρντ τάσσεται πλέον ανοιχτά υπέρ αυτής. «Κάποιες φορές είναι καλύτερο να υπάρχει λίγο παραπάνω χρόνος, αυτό υποστηρίζαμε για την Πορτογαλία, την Ισπανία και αυτό υποστηρίζουμε για την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά η επικεφαλής του ΔΝΤ.

«'Έχω πει επανειλημμένα ότι η χώρα χρειάζεται δύο χρόνια επιπλέον για να υλοποιήσει το

πρόγραμμα», συμπλήρωσε. Παράλληλα, η κα Λαγκάρντ σημείωσε ότι εκτός από τις δημοσιονομικές και δομικές μεταρρυθμίσεις, «πρέπει επίσης να εξετάσουμε και τη χρηματοδότηση και την κατάσταση του δημόσιου χρέους».

Το τελευταίο φαίνεται επίσης να προστίθεται στις αναφορές από το ΔΝΤ που εκφράζουν «ανησυχία» για την πορεία και τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση από πλευράς ΔΝΤ για τη συνέχιση της βοήθειας.

«Δεν φειδόμαστε χρόνου και προσπάθειας για να κάνουμε ό,τι μπορούμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα», συμπλήρωσε η Κριστίν Λαγκάρντ. Στόχος του Ταμείου, επισήμανε, είναι η χώρα «να σταθεί ξανά στα πόδια της και να επιστρέψει κάποια μέρα στις αγορές χωρίς να χρειάζεται συνεχή στήριξη».

Keywords
Τυχαία Θέματα