Πρώτα εκλογές, μετά λαϊκές

Υπαναχώρησε η κυβέρνηση για το θέμα των λαϊκών, καθώς ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι ο διαχωρισμός των θέσεων μεταξύ παραγωγών και εμπόρων θα μετατεθεί για μετά τις εκλογές, ενώ η κλήρωση θα αφορά μόνο τις νέες άδειες.

«Αντιπολίτευση» του ΠΑΣΟΚ στις λαϊκές αγορές

«Φρένο» βάζει το ΠΑΣΟΚ,

στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για τις λαϊκές αγορές, που προβλέπει κλήρωση για τη διάθεση των θέσεων και διαχωρισμό μεταξύ παραγωγών και εμπόρων.
Αλλάζοντας θέση, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής δήλωσε ότι το κόμμα του δεν δέχεται την κλήρωση, και ζητά να παραμείνει το καθεστώς των θέσεων όπως ίσχυε μέχρι σήμερα και η κλήρωση να ισχύει μόνο για τις αδιάθετες θέσεις των λαϊκών αγορών.
Ο κ. Κασσής, εξέφρασε επίσης τη διαφωνία του και για το διαχωρισμό των θέσεων παραγωγών και εμπόρων.
Παράλληλα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ζήτησε την αύξηση των ημερών που θα διαρκούν οι εμποροπανηγύρεις.

Βελτιώσεις προανήγγειλε ο υπουργός

Νομοτεχνικές βελτιώσεις με κυριότερη αυτή που αφορά το καθεστώς της κλήρωσης θέσεων στις λαϊκές αγορές, ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει απόψε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Σε σύντομη παρέμβασή του, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι η νέα ρύθμιση στην οποία προτίθεται να προχωρήσει θα είναι βάσει κάποιων κανόνων διαφάνειας που επιτάσσει η κοινή λογική αλλά και όσων ακουστεί κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το υπαίθριο εμπόριο.

Ακόμα προανήγγειλε νέα βελτιωτική ρύθμιση για τη διάταξη που αφορά τον Οργανισμών Λαϊκών Αγορών που ως διεύθυνση μεταφέρεται στην περιφέρεια.

Τελικώς, μετά τις σχετικές διαβουλεύσεις, ο αρμόδιος υπουργός ανακοίνωσε ότι ο διαχωρισμός των θέσεων μεταξύ παραγωγών και εμπόρων θα μετατεθεί για τρεις ή τέσσερις μήνες (δηλαδή μετά τις εκλογές), οπότε και θα εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση. Επίσης, ότι η κλήρωση θα αφορά στις νέες άδειες και στα κενά που θα προκύπτουν από εκκένωση των παλιών θέσεων.

Συνάντηση με φόντο την κυβερνητική σταθερότητα

Στο Μέγαρο Μαξίμου θα συναντηθούν στις 15:30 ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Η συνάντηση των δύο κυβερνητικών εταίρων, τρεις εβδομάδες πριν τις Ευρωεκλογές, έρχεται μετά από τοποθετήσεις του κ. Βενιζέλου πως σε περίπτωση που η Ελιά δεν έχει καλή εκλογική επίδοση στις ευρωκάλπες θα υπάρξει ζήτημα ακόμα και κυβερνητικής σταθερότητας.

«Από ένα σημείο και μετά φυσικά δε μπορούμε ν’ αναλάβουμε βάρη που ιστορικώς δε μας αναλογούν [...] Πρέπει να βαδίσουμε με ασφάλεια στην οριστική και αμετάκλητη έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο, αλλά αυτό εξαρτάται από τον ελληνικό λαό», δήλωσε χαρακτηριστικά χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντησή του με την ηγεσία του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

Λίγη ώρα αργότερα, το ΠΑΣΟΚ άλλαξε στάση και μπλόκαρε στη Βουλή τις αλλαγές στο υπαίθριο εμπόριο, με τη συζήτηση επί του νομοσχεδίου να συνεχίζεται σήμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα