Πρόστιμο €85.000 για κατάληψη αιγιαλού σε επιχειρηματία

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Πρόστιμο 85.000 ευρώ επικύρωσε το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου, σε επιχειρηματία, ο οποίος σε παραλία του νομού Χανίων έκανε χρήση του αιγιαλού, πέραν των τετραγωνικών μέτρων που προέβλεπε η σύμβαση μίσθωσης που είχε υπογράψει.

Ο επιχειρηματίας νοίκιασε από τον Δήμο Χανίων τμήμα του αιγιαλού που είχε παραχωρηθεί στον Δήμο από το υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο είχε κηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος και τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

Ο επιχειρηματίας αποφάσισε να καταλάβει επιπλέον 660 τ.μ. Αιγιαλού, πέραν της έκτασης που προβλεπόταν στην

άδειά που είχε λάβει από τον δήμο, προκειμένου να τοποθετήσει καρέκλες, ξαπλώστρες, ομπρέλες και μία καντίνα 120τ.μ.!

Η Κτηματική Υπηρεσία, πραγματοποίησε αυτοψία και θεώρησε αυθαίρετη χρήση το σύνολο της έκτασης των 1.800 τ.μ. που είχε νοικιάσει ο επιχειρηματίας.

Κατέθεσε προσφυγή και αίτηση αναίρεσης

Στη συνέχεια, του επεβλήθη πρόστιμο 129.788 ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο και 440 ευρώ από τον Δήμο Χανίων για καταπάτηση αιγιαλού. Μετά από προσφυγή του επιχειρηματία, το Εφετείο Αθηνών μείωσε το ποσό στις 85.000, κρίνοντας ότι το πρόστιμο πρέπει να ανταποκρίνεται στο διάστημα της παράβασης, το οποίο ήταν ένα τρίμηνο και όχι όλο το χρονικό διάστημα της μίσθωσης.

Η αίτηση αναίρεσης του επιχειρηματία απορρίφθηκε από τον Άρειο Πάγο, που επικύρωσε την απόφαση του Εφετείου και την καταβολή του προστίμου.

Το άρθρο Πρόστιμο €85.000 για κατάληψη αιγιαλού σε επιχειρηματία εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα