Προστατευόμενος μάρτυρας καταθέτει πως η Χ.Α. είχε στόχο την κατάλυση του πολιτεύματος

Την ανατροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος είχε ως στόχο η Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με την απολογία του πέμπτου προστατευόμενου μάρτυρα (με τον κωδικό αριθμό Ε).

Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι «πέραν της στρατιωτικής εκπαίδευσης, η ιδεολογία τους ήταν ο εθνικοσοσιαλισμός και σκοπός η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος».

«Τους προέτρεπαν να κάνουν τατουάζ με το σύμβολο των SS, νεκροκεφαλές, σβάστικες. Τα ανώτερα στελέχη είχαν άλλου τύπου ταυτότητες όπως του γερμανικού ναζιστικού NSPD και

η αρίθμηση ξεκινούσε από το 17 που ήταν ο αριθμός ταυτότητας του Γκαίμπελς. Σημειώνω πως ο Αδόλφος Χίτλερ δεν είχε αριθμό ταυτότητας, δεν ξέρω αν είχε ο Νίκος Μιχαλολιάκος», πρόσθεσε.

Σοκάρει η εκπαίδευση των μελών

Η εκπαίδευση των χρυσαυγιτών περιελάμβανε το σφάξιμο αμνοεριφίων, καθώς όπως σημείωσε ο μάρτυρας «στην εξουδετέρωση αντιπάλου με μαχαίρι τους εκπαίδευε ο βουλευτής Μίχος, ο οποίος όπως λέει είναι εκδοροσφαγέας στο επάγγελμα και προχωρούσε σε ομαδικές σφαγές αρνιών στην Αττική με έμφαση στη μαχαιριά στην καρωτίδα».

Δολοφονική βία

Σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση τω μεταναστών από τη Χρυσή Αυγή, ο προστατευόμενος μάρτυρας με τον κωδικό αριθμό Γ', φέρεται να έχει καταθέσει τα ακόλουθα:

«Ο Ταξίαρχος, όπως τον αποκαλούσαμε, Χρήστος Παππάς, μας προέτρεπε κατά τις επισκέψεις του στα γραφεία της οργάνωσης, με τα εξής λόγια: ‘Γ…στε τους, σκοτώστε τους, σφάξτε τους, σπάστε τους τα κεφάλια και μη χαμπαριάζετε. Για ό,τι συμβεί είμαστε εμείς εδώ’ μιλώντας για τους μετανάστες. Όλες οι επιθέσεις προς τους μετανάστες δεν είχαν σκοπό εκφοβιστικό αλλά δολοφονικό, αφού πετάγαμε αναμμένα καπνογόνα στο κρεβάτι τους την ώρα που κοιμόντουσαν, με κίνδυνο να σκοτωθούν, να τραυματιστούν βαριά ή να προκληθεί πυρκαγιά. Σε πολλές περιπτώσεις μας υποδείκνυαν σπίτια μεταναστών και μας έλεγαν να εκσφενδονίσουμε από ασφαλή απόσταση ναυτικές φωτοβολίδες, γνωρίζοντας ότι από απόσταση 400 μέτρων φεύγουν ευθύβολα».

Keywords
Τυχαία Θέματα