ΠΡΟΣΟΧΗ:Σε μεγάλη έξαρση ο σταφυλόκοκκος στα μικρά παιδιά

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σε μεγάλη έξαρση είναι τα κρούσματα σταφυλόκοκκου φέτος το καλοκαίρι στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά, όπως δήλωσε στο Πρακτορείο 104,9 FM, ο Δημήτρης Ιωαννίδης, καθηγητής Δερματολογίας στην Α’ Δερματολογική Κλινική Νοσοκομείο Αφροδίσιων και Δερματικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης.

Ο σταφυλόκοκκος

δημιουργεί προβλήματα στην επιδερμίδα των παιδιών και χρειάζεται οπωσδήποτε αντιβίωση για να αντιμετωπιστεί, ανέφερε ο κ. Ιωαννίδης.

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν πρέπει τα παιδιά να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα γιατί δεν κλείνουν οι πληγές και πρόσθεσε ότι το μικρόβιο μεταδίδεται με την άμεση επαφή.

Επισήμανε ότι πρέπει οι παιδίατροι να δίνουν σωστές συμβουλές από την αρχή της νόσου για να αντιμετωπίζεται άμεσα και να ανακουφίζονται τα παιδιά που έχουν μολυνθεί.

Η καλύτερη πρόληψη

Καθώς οι σταφυλοκοκκικές λοιμώξεις μεταδίδονται κυρίως με τα χέρια, το αποτελεσματικότερο μέτρο πρόληψης είναι το πολύ καλό πλύσιμο των χεριών, αλλά και η κάλυψη οποιασδήποτε πληγής στο δέρμα. Επιπλέον, φροντίστε να προστατεύετε τα παιδιά από τσιμπήματα εντόμων, αλλά και να αντιμετωπίζετε τα τσιμπήματα άμεσα.

Ειδικά στα παιδιά πρέπει να αλλάζετε συχνά πετσέτες, ρούχα και μαγιό, αλλά και να τα κάνετε ντους πριν και μετά το κολύμπι στην θάλασσα ή την πισίνα. Είναι πολύ σημαντικό να εκπαιδεύσετε τα παιδιά σας στους σωστούς κανόνες υγιεινής (πλύσιμο χεριών, καθημερινό μπάνιο, αυστηρή χρήση προσωπικών αντικειμένων, τακτικό κόψιμο νυχιών, αλλά και στο να μην έρχονται σε επαφή με άλλα παιδιά που έχουν ανοιχτές πληγές και δερματικές βλάβες).

Ένα άτομο που έχει μολυνθεί με σταφυλόκοκκο δεν θα πρέπει να ακουμπά φαγητό που θα φάνε κι άλλοι, ενώ πολύ συχνά θα πρέπει να απολυμαίνονται και οι πάγκοι όπου ακουμπά αυτό το φαγητό.

Το άρθρο ΠΡΟΣΟΧΗ:Σε μεγάλη έξαρση ο σταφυλόκοκκος στα μικρά παιδιά εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα