Προσήλθε και αφέθηκε ελεύθερος ο κατηγορούμενος για την επίθεση στον διοικητή της τροχαίας

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Λίγα 24ωρα από την ταυτοποίησή του ως δράστη της αιματηρής επίθεσης κατά του Διευθυντή της Τροχαίας Αθηνών Γιώργου Διαμαντόπουλου, παρουσιάστηκε στο αστυνομικό Τμήμα Δραπετσώνας 22χρονος στο πλαίσιο περιοριστικών μέτρων που του είχαν επιβληθεί για άλλα αδικήματα.

Όμως, η Αστυνομία περιορίστηκε απλά στο να ενημερώσει τις αρμόδιες ανακριτικές αρχές, καθώς σε βάρος του 22χρονου δεν είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και έτσι υποχρεώθηκε να αφήσει ελεύθερο

το νεαρό.

Ένας αστυνομικός, που είχε συλλάβει παλαιότερα τον 22χρονο ήταν αυτός που τον αναγνώρισε στα βίντεο από κάμερες ασφαλείας της πανεπιστημίου και της Μπενάκη, εκεί δηλαδή όπου στις 29 Αυγούστου μετά το τέλος πορείας για το προσφυγικό, ο συγκεκριμένος επετέθη κατά του ανώτερου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ, ο οποίος αποχωρούσε μετά τα μέτρα τάξης που είχε λάβει για την πορεία.

Ο αστυνομικός που τον αναγνώρισε τον είχε συλλάβει στις 23 Φεβρουαρίου 2016 μαζί με 24 ακόμη άτομα για την οργάνωση επεισοδίων στα Εξάρχεια και σε αθλητικές συναντήσεις ποδοσφαίρου και μπάσκετ.

Ένας ακόμη αστυνομικός που ήταν κοντά στον αστυνομικό διευθυντή την ώρα της επίθεσης αναγνώρισε ένα χαρακτηριστικό τατουάζ του νεαρού αντιεξουσιαστή στο πόδι.

Αναζητώντας τον οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι την 1η Σεπτεμβρίου είχε δώσει κανονικά το παρών στο Αστυνομικό Τμήμα Δραπετσώνας, στο πλαίσιο των περιοριστικών όρων παρουσίας του τρεις φορές τον μήνα.

Μάλιστα φαίνεται να φορούσε το ίδιο μαύρο μπλουζάκι με τον γιακά και το χαρακτηριστικό λογότυπο, που φορούσε κατά την επίθεση στον αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ.!

Επιχείρησαν να τον εντοπίσουν κοντά σε άτομα με τα οποία είχε περισσότερες επαφές, από τους συγκατηγορούμενους του από την παλαιότερη υπόθεση, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Μετά την ταυτοποίηση και την υποβολή της δικογραφίας στον Εισαγγελέα και από εκεί στον Ανακριτή, οι δικαστικοί λειτουργοί έκριναν πως τα στοιχεία δεν είναι ικανά προκειμένου να εκδώσουν ένταλμα σύλληψής του.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας περιγράφοντας το προφίλ του 22χρονου κατά την σύλληψή του τον περασμένο Φεβρουάριο είχαν κάνει λόγο για «επαγγελματία οργανωτή επεισοδίων», ο οποίος δεν είχε προφυλακιστεί για τη συμμετοχή του σε εκείνη την ομάδα παρά τις βαριές κατηγορίες για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Στους καταγεγραμμένους διαλόγους από τα κινητά τηλέφωνα του 22χρονου και των συνεργών του φαινόταν ο σχεδιασμός επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε περιφερειακούς αθλητικούς αγώνες μπάσκετ και ποδοσφαίρου.

Το άρθρο Προσήλθε και αφέθηκε ελεύθερος ο κατηγορούμενος για την επίθεση στον διοικητή της τροχαίας εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα