Πρόοδος «μηδέν» για το άνοιγμα των Πανεπιστημίων

Άκαρπη ήταν και η νέα συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης (04/12) και διήρκησε περίπου πέντε ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αρβανιτόπουλος επανέλαβε στους απεργούς διοικητικούς υπαλλήλους ότι δεν θα χάσουν τις δουλειές τους χωρίς να δώσει έγγραφες διαβεβαιώσεις γεγονός που δεν άφησε ικανοποιημένους του διοικητικούς υπαλλήλους

των ΑΕΙ.

Ωστόσο, πηγές αναφέρουν πως η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας προτίθεται να εκδώσει σχετική ανακοίνωση που θα λειτουργήσει ως «επίσημη» επιβεβαίωση για όσα συζητήθηκαν.

Νέα 48ωρη απεργία αποφάσισαν στο ΕΜΠ

Νωρίτερα, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, προκήρυξαν νέα 48ωρη απεργία, για αύριο, Πέμπτη (05/12) και την Παρασκευή (06/12). Την Πέμπτη στις 10 π.μ., θα πραγματοποιήσουν νέα γενική συνέλευση με θέμα τη συνάντηση (04/12) της ομοσπονδίας τους, με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.
Αύριο, Πέμπτη, συνεδριάζουν και οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου Αθηνών προκειμένου να καθορίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Στηρίζει η Σύγκλητος τον Θ. Πελεγρίνη

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου ΑΘηνών ύστερα από τη συνεδρίαση της αποφάσισε να στηρίξει τον Πρύτανη Θεοδόση Πελεγρίνη και να μην τον παραπέμψει στο πειθαρχικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με την απόφαση της Συγκλήτου, δεν προκύπτει λόγος για την παραπομπή του κ. Πελεγρίνη στο πειθαρχικό συμβούλιο και επομένως δεν μπορεί να τεθεί σε αργία.

Ωστόσο, από τον υπουργό Παιδείας διαβιβάστηκε στον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας και πρόεδρο του Πειθαρχικού Συμβουλίου των Μελών του ΔΕΠ των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων Σωτήρη Ρίζο η πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Θεοδόση Πελεγρίνη με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.
Με την σειρά του ο Σωτήρης Ρίζος θα ορίσει άμεσα τον εισηγητή, ο οποίος θα κάνει πρόταση για την παραπομπή ή όχι του κ. Πελεγρίνη στο 5μελές Πειθαρχικό Συμβουλίου των Μελών του ΔΕΠ. Εάν κριθεί ότι πρέπει να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη σε βάρος του πρύτανη, τότε θα γίνει η παραπομπή του οριστικά στο Πειθαρχικό Συμβουλίου των Μελών του ΔΕΠ.
Σε περίπτωση που αποφασιστεί από το Πειθαρχικό Συμβούλιο να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη σε βάρος του κ. Πελεγρίνη, τότε ο υπουργός Παιδείας έχει τη δυνατότητα να τον θέσει σε προσωρινή αργία.

«Πέμπτη φάλαγγα το συμβούλιο του ΕΚΠΑ»

Με τη φράση «πέμπτη φάλαγγα του Φράνκο» χαρακτήρισε το Συμβούλιο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) ο Θεοδόσης Πελεγρίνης, αφήνοντας με τον τρόπο αυτό υπονοούμενα ότι ενεργεί για λογαριασμό του υπουργείου Παιδείας.

«Αισθάνομαι δέος για την απεργία των υπάλληλων μας, δίνουν το αίμα τους για να σώσουν τις σάρκες τους» σχολίασε στην ομιλία του καταχειροκροτούμενους από το προσωπικό του Ιδρύματος. «Εγώ δεν ξέρω αν θα είμαι αύριο εδώ, αλλά είμαι υπερήφανος για σας», σημείωσε απευθυνόμενος στους διοικητικούς υπαλλήλους. «Προτιμώ ένα πανεπιστήμιο με ζωντανούς φοιτητές, από ένα πανεπιστήμιο που να έχει παρεισφρήσει η Χρυσή Αυγή» συμπλήρωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα