Προκλήσεις Τούρκων στο Αιγαίο με το ελικόπτερο του ΥΕΘΑ

Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι ξεφεύγοντας αυτή τη φορά από κάθε όριο. Συκεκριμένα το μεσημέρι της Πέμπτης και ενώ το ελικόπτερο Σινούκ που μετέφερε τον υπουργό Άμυνας Νίκο Δένδια, πετούσε πάνω από τη Στρογγύλη προς τη Ρω, δέχθηκε κλήση από τουρκικό πύργο ελέγχου, ο οποίος κάλεσε το ελικόπτερο να απομακρυνθεί ισχυριζόμενος ότι πετούσαν σε τούρκικο εναέριο χώρο.

Μαζί με τον κ. Δένδια στο ελικόπτερο επέβαιναν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ο Αρχηγός ΓΕΣ. Το πλήρωμα

του ελικοπτέρου δεν απάντησε στην πρόκληση και συνέχισε κανονικά την πτήση του. Την ώρα που ο κ. Δένδιας προσγειωνόταν στο νησί δύο τουρκικά F 16 απογειώθηκαν από την Μπαντίρμα προσέγγισαν την περιοχή αλλά δεν έκαναν τίποτα ουσιαστικό.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με αξιωματικούς του ΓΕΕΘΑ το περιστατικό δεν αξιολογείται ως σοβαρό.

Εντύπωση προκαλεί όμως ότι το περιστατικό αυτό συμβαίνει λίγες ώρες πριν από την επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου στην Τουρκία.

Από το Καστελόριζο πάντως ο κ. Δένδιας έστειλε μήνυμα προς την Τουρκία: «Θα ήθελα να πω και κάτι για τους γείτονές μας: Η Ελλάδα έχει την τιμή να έχει σχέση ειρήνης και φιλίας με όλους τους λαούς. Επίσης όμως είναι απολύτως αποφασισμένη να προασπίσει τόσο την εθνική της κυριαρχία όσο και την εθνική της αξιοπρέπεια. Κι εσείς, εδώ στο Καστελόριζο, είστε η ζώσα απόδειξη αυτής της απόφασης της Πατρίδας».

Keywords
Τυχαία Θέματα