Πρώην βουλευτής ξεκαθαρίζει: Έχω παραιτηθεί από κάθε διεκδίκηση αναδρομικών

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ένα χάος έχει προκληθεί στην πολιτική σκηνή, μετά την αποκάλυψη πως πρώην βουλευτές, εκμεταλλευόμενοι τον νόμο Κατρούγκαλου, διεκδικούν αναδρομικά που μπορεί να ανέλθουν ως και στα 50 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για προσφυγές πρώην βουλευτών στα δικαστήρια για την εξίσωση των αποδοχών τους με αυτές του προέδρου του Αρείου Πάγου αναδρομικά από το 2009 και μετά.

Από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία

ανακοίνωσε ότι όσοι βουλευτές δεν αποσύρουν άμεσα τις προσφυγές τους για επιστροφή των αναδρομικών θα τεθούν εκτός κόμματος, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ διαμηνύει ότι ενώ η πράξη της προσφυγής είναι νόμιμη δεν σημαίνει ότι είναι και ηθική. Να αποσύρουν τις προσφυγές ζητά και σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

Μέσα σε αυτό το εκρηκτικό κλίμα, ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σάββας Τσιτουρίδης έσπευσε να ξεκαθαρίσει τη θέση του.

«Από το 2011 έχω παραιτηθεί από κάθε διεκδίκηση διαφοράς αποδοχών μου από τη Βουλή των Ελλήνων και είχα δημοσιοποιήσει από τότε την απόφασή μου αυτή», αναφέρει.

«Λυπάμαι που έξι και πλέον χρόνια μετά το όνομά μου περιλαμβάνεται σε μια λίστα για μια υπόθεση που δεν με αφορά», προσθέτει.

Το άρθρο Πρώην βουλευτής ξεκαθαρίζει: Έχω παραιτηθεί από κάθε διεκδίκηση αναδρομικών εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα