Πρώην πεζοναύτης πίσω από το μακελειό στις ΗΠΑ

Ένας πρώην έφεδρος παρασημοφορημένος πεζοναύτης, ο οποίος περιγράφεται ως άνθρωπος με συχνές εξάρσεις θυμού, είναι όπως όλα δείχνουν ο άνθρωπος πίσω από το μακελειό σε κτήριο του Πολεμικού Ναυτικού στη συνοικία Νέιβι Γιαρντ στη νοτιοανατολική Ουάσιγκτον, όπου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 12 άνθρωποι, καθώς και ο ίδιος.

Ο 34χρονος Aaron Alexis απομακρύνθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό για αδιευκρίνιστους λόγους, ενώ είχε περάσει σχεδόν τέσσερα χρόνια στις τάξεις του Ναυτικού ως έφεδρος, από τον Μάιο του 2007 έως τον Ιανουάριο

του 2011. Πάντως η απομάκρυνσή του από το σώμα του Ναυτικού έγινε λόγω περιστατικών, τα οποία σχετίζονται με τη συμπεριφορά του.

Το τελευταίο διάστημα ο φερόμενος ως δράστης είχε προσληφθεί από έναν υπεργολάβο της Hewlett – Packard για την «ανακαίνιση» του εξοπλισμού που χρησιμοποιείται από το intranet του Πολεμικού Ναυτικού, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Hewlett – Packard. Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, ο άντρας μπήκε στο συγκρότημα γραφείων του Πολεμικού Ναυτικού με ειδική άδεια εισόδου που ανήκει σε άλλο μέλος του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά δεν έγινε γνωστό αν η ταυτότητα είχε κλαπεί ή εάν του είχε δοθεί οικειοθελώς από τον κάτοχό της.

Ο 34χρονος είχε άδεια οπλοφορίας, και το 2004, συνελήφθη στο Σιάτλ καθώς έριξε τρεις σφαίρες στα ελαστικά ενός αυτοκινήτου που ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι του.

Ο ίδιος είπε τότε στην αστυνομία ότι το έκανε επειδή «ήταν θυμωμένος», αλλά δεν θυμόταν τίποτε άλλο. Ήταν τότε που παραδέχτηκε ότι συμμετείχε ενεργά στην έρευνα στο χώρο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου και είχε δηλώσει πώς εκείνα τα γεγονότα τον είχαν ταράξει.

Μεσίστιες οι σημαίες σε δημόσιους και στρατιωτικούς χώρους

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έδωσε εντολή οι σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες σε όλους τους δημόσιους και στρατιωτικούς χώρους των ΗΠΑ, αλλά και στις αμερικανικές στρατιωτικές και διπλωματικές αποστολές ανά τον κόσμο μέχρι την Παρασκευή το βράδυ, ως ένδειξη σεβασμού προς τα θύματα του μακελειού, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Από σεβασμό προς τα θύματα της παράλογης αυτής πράξης βίας στην Ουάσιγκτον παρήγγειλα οι αμερικανικές σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες στο Λευκό Οίκο και σε όλα τα δημόσια κτήρια», σημειώνεται σε ανακοίνωση του αμερικανού προέδρου.

Κροτίδες έσκασαν στον φράχτη του Λευκού Οίκου

Στη βόρεια πλευρά του Λευκού Οίκου ακούστηκαν πυροβολισμοί, λίγες μόνο ώρες μετά από το μακελειό σε κτήριου του Πολεμικού Ναυτικού στην Ουάσιγκτον. Η φρουρά του κυβερνητικού κτηρίου διέταξε τους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους να μπουν στο εσωτερικό του κτηρίου για λόγους ασφαλείας.

Λίγα λεπτά μετά οι μυστικές υπηρεσίες ανέφεραν ότι δεν υπήρξαν πυροβολισμοί αλλά κάποιος άγνωστος άντρας έριξε κροτίδες στον φράχτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα