«Πράσινο φως» από τους δανειστές, για τις αλλαγές στα ειδικά μισθολόγια

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που παρουσιάζονται στο Βήμα της Κυριακής, η κυβέρνηση κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές έλαβε την έγκριση να προχωρήσει στην εφαρμογή ενός πλαισίου αναμόρφωσης στα ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου.

Η βασική κατεύθυνση αφορά στην ενσωμάτωση των επιδομάτων στους βασικούς μισθούς, ενώ πρόκειται να υπάρξει θετική εξέλιξη – μέσω πριμοδότησης- για δύο κατηγορίες ειδικών μισθολογίων , τους γιατρούς του ΕΣΥ και τους πανεπιστημιακούς.

Στις συγκεκριμένες κατηγορίες ειδικών μισθολογίων φαίνεται ότι δρομολογούνται αυξήσεις, που μεσοσταθμικά θα προσεγγίσουν το 9%.

Σε ότι αφορά στους ένστολους, θα εφαρμοστεί «πάγωμα» στις μισθολογικές προαγωγές, ωστόσο λόγω της ενσωμάτωσης των επιδομάτων στον μισθό, αυξάνεται το ύψος τους εισαγωγικού μισθού. Η εξοικονόμηση που πρόκειται να προκύψει θα είναι απόρροια της κατάργησης της παροχής βαθμών και δώρων σε όσους αποστρατεύονται.

Σημειώνεται ότι τα νέα μισθολόγια θα ισχύσουν από την 1/1/2017.

Το άρθρο «Πράσινο φως» από τους δανειστές, για τις αλλαγές στα ειδικά μισθολόγια εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα