Πότε, επιτέλους, θα πάρουμε τη… δόση μας;

Συγκεχυμένες είναι, εδώ και πολύ καιρό, οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αναφορικά με τον ακριβή χρόνο που θα εκταμιευτεί η επόμενη δόση του δανείου προς την Ελλάδα.

Η τελευταία πληροφορία έρχεται από το Bloomberg, το οποίο – επικαλούμενο Ευρωπαίο αξιωματούχο – αναφέρει πως η χώρα μας θα πάρει την πολυαναμενόμενη δόση της στις 26 Νοεμβρίου. «Το Eurogroup

της 12ης Νοεμβρίου δεν θα λάβει απόφαση για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ», φέρεται να είπε ο αξιωματούχος στο Bloomberg.

Νωρίτερα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε είχε σημειώσει πως θα καθυστερήσει η δόση προς την Ελλάδα, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Δεν βλέπω προς το παρόν να λαμβάνονται οι αποφάσεις για μια οριστική συμφωνία ανάμεσα στους πιστωτές της Αθήνας και την Ελλάδα για την καταβολή της νέας δόσης της βοήθειας».

Όλα αυτά τη στιγμή που ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, έχει ήδη αναφέρει πως τα ταμεία είναι άδεια και πως η χώρα θα μείνει χωρίς ρευστό εντός του Νοεμβρίου.

Χθες (Τετάρτη) οι Financial Times, σε δημοσίευμά τους, ανέφεραν πως στις 27 Νοεμβρίου αναμένεται να «ξεκλειδώσει» η δόση, τονίζοντας πως προϋπόθεση είναι η ψήφιση του μνημονίου στη Βουλή.

Το μνημόνιο ψηφίστηκε ήδη, η δόση θα έρθει…;

Keywords
Τυχαία Θέματα