Πώς σχεδιάζει «διεύρυνση» προς το κέντρο ο Αλέξης Τσίπρας

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

To Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ τον Οκτώβριο είναι σημείο αναφοράς για τον πρωθυπουργό καθώς επιδιώκει «διεύρυνση» προς το κέντρο και αν επιτρέψει η πολιτική συγκυρία και προς τα αριστερά. Ο πρωθυπουργικός σχεδιασμός αναμένεται να αποτυπωθεί και στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης όταν πραγματοποιηθεί.

Η συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής

Το Σαββατοκύριακο συνεδριάζει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ομιλία του, ο επικεφαλής της Κουμουνδούρου σκοπεύει να καθορίσει την ιδεολογική «κατεύθυνση» του Συνεδρίου αλλά και να επιτεθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη που θα μιλήσει στη ΔΕΘ και στη συνέχεια θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

Η Κεντρική Επιτροπή Στήριξης

Το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ προχωρεί στη συγκρότηση Επιτροπών Στήριξης ενόψει του Συνεδρίου, τα ονόματα θα ανακοινωθούν από στιγμή σε στιγμή. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληρφορίες, η Κεντρική Επιτροπή Στήριξης θα αποτελείται από περίπου 70 πρόσωπα. Ακούγεται έντονα ότι σε αυτή θα βρίσκονται οι Φώτης Κουβέλης και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, οι Δήμαρχοι Νίκαιας-Ρέντη Γιάννης Ιωακειμίδης, Αγίων Αναργύρων Νίκος Σαράντης, Νισύρου Χριστοφής Κορωναίος, καλλιτέχνες, πανεπιστημιακοί καθώς και άλλες προσωπικότητες που έως τώρα δεν ανήκαν στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Επιτροπή για την αναθεώρηση του Συντάγματος

Στη στρατηγική της «διεύρυνσης» εντάσσεται και η Επιτροπή για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Σύμφωνα με όσα διαρρέονται, ατύπως, από το Μέγαρο Μαξίμου, επικεφαλής θα τοποθετηθεί ο υπουργός επί κυβέρνησης Σημίτη, καθηγητής Μιχάλης Σταθόπουλος. Παλαιότερα είχε βρεθεί στο επίκεντρο της πολιτικής επικαιρότητας καθώς ήταν ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές στη διαμάχη για τις ταυτότητες την εποχή του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου.
Τα άλλα ονόματα που κυκλοφορούν στην Ηρώδου Αττικού για να συμμετάσχουν στην Επιτροπή είναι ο επίτιμος αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας Πέτρος Παραράς, ο καθηγητής Νίκος Μουζέλης, ο νέος Πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Κώστας Μενουδάκος και ο Γιώργος Σωτηρέλλης.

«Διεύρυνση» και με τον ανασχηματισμό

Η πολιτική «διεύρυνση» θα εκφραστεί και στον κυβερνητικό ανασχηματισμό που αναμένεται για μετά το Συνέδριο του Οκτωβρίου. Ωστόσο, άλλες πληροφορίες τον προσδιορίζουν στο τέλος του 2016 μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Το πρωθυπουργικό επιτελείο αναζητεί νέους πολιτικούς «συμμάχους» για να αντέξει στις επιθέσεις της αντιπολίτευσης με τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που διαμορφώνονται να χαρακτηρίζονται από πολλούς αναλυτές «ναρκοπέδιο» δεδομένου ότι προβλέπουν ότι η ύφεση θα ταλανίσει τους πολίτες και τον χειμώνα. Ωστόσο, στην κυβέρνηση ευελπιστούν πως θα δημιουργήσουν επιλύοντας το πρόβλημα των εσόδων και επιτυχαίνοντας την έναρξη της συζήτησης για απομείωση του ελληνικού χρέους.

Το άρθρο Πώς σχεδιάζει «διεύρυνση» προς το κέντρο ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα