Πώς να καθαρίσω τον φούρνο: 3 φυσικοί τρόποι για να αφαιρέσετε τα λίπη

Η κουζίνα μας αποτελεί το μέρος του σπιτιού, όπου μαγειρεύουμε το φαγητό μας μετά από μια κουραστική μέρα περνώντας ποιοτικά τον χρόνο μας μέσω του πειραματισμού με διάφορες συνταγές και ξεδιπλώνοντας το ταλέντο μας. Επίσης, είναι χώρος όπου μαζευόμαστε με την οικογένεια και τους φίλους μας και τρώγοντας διάφορες σπεσιαλιτέ συζητάμε για τα νέα μας. Συνεπώς, ο χώρος αυτός πρέπει να είναι καλά αποστειρωμένος όχι μόνο για τυπικούς λόγους αλλά και στο πλαίσιο εφαρμογής των κανόνων υγιεινής. Με γνώμονα

αυτό, λοιπόν, ο φούρνος της κουζίνας χρειάζεται τακτικό καθαρισμό, καθώς τα καμένα λίπη αφαιρούνται δύσκολα αν παραμείνουν εκεί για μεγάλο διάστημα.

Ένα πέρασμα με βρεγμένο πανί έπειτα από κάθε χρήση δεν αρκεί ώστε να αφαιρέσει τους επίμονους λεκέδες από το ψήσιμο φαγητών. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει ανά διαστήματα, εκτός από το γρήγορο καθάρισμα που ακολουθεί το μαγείρεμα, να κάνετε ένα πιο γενικό, εντατικό και βαθύ καθάρισμα. Αν και στο εμπόριο υπάρχουν διάφορα προϊόντα που μπορείτε να προμηθευτείτε, υπάρχει και η επιλογή για οικολογικό καθαρισμό με φυσικά συστατικά που έχουν τα ίδια ίσως και καλύτερα αποτελέσματα και τα οποία πιθανώς διαθέτετε ήδη στο σπίτι σας.

Ποιοι είναι οι φυσικοί τρόποι

Σόδα

Σε ένα μπολ ανακατεύετε νερό με μαγειρική σόδα για να δημιουργήσετε μια πηχτή κρέμα. Απλώστε το μίγμα σε κάθε επιφάνεια του φούρνου σας ενώ είναι χλιαρός και αφήστε να μουλιάσουν οι λεκέδες από 5 έως 30 λεπτά, πριν την αφαιρέσετε με ένα υγρό πανί. Όπου υπάρχει λεκές ίσως χρειαστεί να τρίψετε τοπικά με το σφουγγάρι. Στη συνέχεια, καθαρίζετε με βρεγμένο πανί.

Αμμωνία

Γεμίστε μία κατσαρόλα με νερό και αφήστε το να βράσει. Μόλις βγάλετε την κατσαρόλα από τη φωτιά ρίξτε μέσα στο νερό ένα φακελάκι αμμωνία. Βάλτε την κατσαρόλα ξεσκέπαστη μέσα στον φούρνο και αφήστε τη ολόκληρο το βράδυ. Την επομένη σκουπίστε το φούρνο με ένα στεγνό πανί. Με αυτόν τον τρόπο, ακόμα και τα καμένα λίπη θα φύγουν με ένα απλό σκούπισμα.

Ξύδι και λεμόνι

Άλλα φυσικά συστατικά που έχουν καθαριστικές δράσεις, είναι το ξύδι και το λεμόνι, τα οποία μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε στα παραπάνω καθαριστικά μείγματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα