Πώς να καθαρίσω το μάρμαρο: Το κόλπο για να αφαιρέσετε τους λεκέδες

Το μάρμαρο χρησιμοποιείται ήδη από την αρχαιότητα για την κατασκευή οικοδομημάτων αλλά και την διακόσμηση εσωτερικών χώρων. Αποτελεί ένα πέτρωμα που συναντάται και συλλέγεται από τη φύση και διακρίνεται για τις ιδιάζουσες ανάγκες του όσον αφορά το καθάρισμα και την απαλλαγή από επίμονους λεκέδες, όπως είναι η σκουριά. Σε ένα ευρύτερο πλαίσιο ως πέτρωμα είναι περισσότερο ευάλωτο σε ορισμένα είδη λεκέδων, όπως για παράδειγμα το λάδι, ο καφές ή τα αναψυκτικά. Σίγουρα όμως, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από την λίστα η σκουριά. Εμείς, λοιπόν, σας έχουμε την λύση

όχι μόνο για να απαλλαγείτε από αυτή αλλά και για να διατηρήσετε τα μάρμαρά σας ζωντανά για πάντα.

Συνεπώς, αν το μάρμαρό σας λερωθεί με κάτι από τα παραπάνω η πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνετε είναι να το καθαρίσετε ευθύς αμέσως. Αυτό κρίνεται αναγκαίο να το κάνετε ακόμα πιο εσπευσμένα, αν το μάρμαρό σας ανήκει στην απορροφητική κατηγορία των συγκεκριμένων πετρωμάτων, όπως της την περίπτωση που το μάρμαρό σας, λοιπόν, λερωθεί με κάτι από τα παραπάνω το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να το καθαρίσετε αμέσως, ιδιαίτερα αν το μάρμαρο σας ανήκει στα «απορροφητικά» μάρμαρα όπως είναι τα Θάσου, Βώλακα, Πρίνου, Λευκού Sivec (κ.α.). Όπως είναι γνωστό άλλωστε, το μάρμαρο αποτελεί ένα πολύ κομψό κρυσταλλικό πέτρωμα, που μπορεί να προσδώσει επιπλέον κάλλος οπουδήποτε και αν χρησιμοποιηθεί σίγουρα δεν επιθυμούμε να δεσπόζει λερωμένο μέσα ή έξω από τον χώρο μας.

Αντιμετώπιση και πρόληψη για την σκουριά στο μάρμαρο

Αν παρόλα αυτά ο λεκές επιμένει, δηλαδή παρατηρείτε κάποια χρωματική αλλοίωση στο μάρμαρό σας τότε μια ανώδυνη και εύκολη λύση είναι το οξυζενέ! Μην ετοιμάζεστε για ντεκαπάζ προφανώς, καθώς εννοούμε το οξυζενέ που πωλείται στα φαρμακεία. Με αυτόν τον εύκολο και οικονομικό τρόπο θα καταφέρετε να κάνετε το μάρμαρό σας  να λαμπυρίζει. Πιο συγκεκριμένα, εμποτίστε λευκό κατά προτίμηση, χαρτί κουζίνας με το προϊόν και τοποθετήστε το πάνω ακριβώς στον λεκέ. Στην πορεία, καλύψτε το με μεμβράνη κουζίνας και κλείστε το περιμετρικά με χαρτοταινία. Αφήστε το να δράσει για 8 με 10 ώρες και αφαιρέστε το επίθεμα. Θα παρατηρήσετε κατευθείαν ότι ο λεκές έχει αποτελέσει παρελθόν!

Αν από την άλλη επιθυμείτε να διατηρήσετε τα μάρμαρά σας ζωντανά μέσα στον χρόνο, υπάρχει ένας εξίσου εύκολος τρόπος που συνιστάται στην χρήση πράσινου σαπουνιού και νερού. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να να αναμείξτε 2-3 κουταλιές της σούπας τρίμματα πράσινου σαπουνιού με 10 λίτρα χλιαρού νερού, που αναλογεί σε έναν κουβά σύμφωνα με το spirossoulis. Ένα επιπλέον κόλπο είναι να αποφεύγετε το σφουγγάρισμα των μαρμάρινων επιφανειών με παρκετίνη, διότι μπορεί εκείνη την ώρα να τις κάνει να γυαλίζουν αλλά μακροπρόθεσμα θα τις θαμπώσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πώς,pos