Πώς να «ασφαλίσεις» το προφίλ σου στο Facebook

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η πλειοψηφία των χρηστών του διαδικτύου και κυρίως του Facebook έχουν γεμίσει το προφίλ τους με προσωπικά στοιχεία που δεν είναι απαραίτητα ενώ καθημερινά βομβαρδίζουν το λογαριασμό τους με άλλα τόσα. Η προστασία όμως των προσωπικών δεδομένων, απαιτεί πρώτα τη δική μας προσοχή.

Δείτε πώς φαίνεται το προφίλ σας:

Ψάξτε λίγο πώς φαίνεται ο λογαριασμός σας σε τρίους. Δίπλα από το όνομα του προφίλ, υπάρχει το μενού και

δίπλα τρεις τελείες (View as…) Από κει ο χρήστης μπορεί να δει τις συνδεδεμένες εφαρμογές αλλά και τα δικαιώματα πρόσβασης αυτών στο προφίλ.

Σβήστε το τηλέφωνο ή το e–mail σας

Ο αριθμός του τηλεφώνου είναι αυστηρά προσωπικό στοιχείο. Διαγράψτε το νούμερο και το e– mail σας. Στη ρύθμιση “Do you want search engines outside of Facebook to link to your profile?’ (“θέλετε οι μηχανές αναζήτησης εκτός Facebook να συνδεθούν με το προφίλ σας”), πατήστε No.

Tags

Στις ρυθμίσεις, στην κατηγορία tags, επιλέξτε εάν θέλετε να προσθέτουν το όνομά σας σε φωτογραφίες ή αναρτήσεις.

Μη στέλνετε μέσω facebook προσωπικά στοιχεία

Με τα προσωπικά δεδομένα όπως τηλεφωνικός αριθμός, γενέθλια, αριθμοί καρτών, όνομα εργοδότη, οικογενειακή κατάσταση χρειάζεται να είστε πάρα πολύ προσεκτικοί. Μην τα μοιράζεστε με άλλους χρήστες, ειδικά όταν απουσιάζετε από το σπίτι. Αποφεύγετε επίσης να στέλνετε φωτογραφίες των παιδιών σας, λένε οι ειδικοί.

Το άρθρο Πώς να «ασφαλίσεις» το προφίλ σου στο Facebook εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα