Πώς καθαρίζω τα μάτια της κουζίνας: Αυτός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος

Φάγαμε, εντάξει, αλλά τώρα πρέπει να καθαρίσουμε την κουζίνα από τα υπολείμματα. Με τα μάτια της κουζίνας τι κάνουμε; Όπως έλεγαν οι παλιές, αν περνάμε συνέχεια με σφουγγάρι και βέτεξ τα μάτια της κουζίνας, αποδυναμώνουμε την ισχύ τους. Ποιος είναι όμως ο καταλληλότερος τρόπος να τα καθαρίσουμε σωστά; Είναι φυσιολογικό με την πάροδο του χρόνου και όσο καλύτερη είναι η σχέση σου με την μαγειρική, να συσσωρεύονται βρωμιές και καμένα λίπη στα μάτια της κουζίνας. Πώς θα καθαρίσεις; Η διαδικασία είναι πολύ απλή!

Τι
θα χρειαστείς;

Μαγειρική σόδα
1 μπουκαλάκι υπεροξείδιο του υδρογόνου (οξυζενέ)
1 μαλακή πετσέτα
1 πανάκι με μικροΐνες
1 ξύστρα κεραμικών εστιών

Διαδικασία

Ρίξε για αρχή τη μαγειρική σόδα πάνω στα κρύα μάτια της κουζίνας. Πασπάλισέ τα με αρκετή ώστε να καλύψει την επιφάνεια τους. Ήρθε η ώρα του οξυζενέ. Ρίξε τόση ποσότητα, ώστε να δημιουργηθεί αφρός. Άφησε το μείγμα να δράσει για περίπου 10-15 λεπτά. Μετά τρίψε την επιφάνεια των ματιών με ένα μαλακό πανάκι με μικροΐνες. Πρέπει να είσαι ιδιαίτερη προσεκτικός/ -η με την επιλογή του πανιού για τον καθαρισμό της κουζίνας. Το πανί πρέπει να είναι πολύ μαλακό ώστε να μην «γρατζουνίσει» την επιφάνεια των ματιών, τραυματίζοντας τα. Με απαλές κυκλικές κινήσεις καθάρισε τα μάτια της κουζίνας σου. Μπορείς να βρέξεις λιγάκι το πανί ώστε να αφαιρεθεί ευκολότερα η μαγειρική σόδα.

Αν ορισμένα λίπη είναι πιο επίμονα και σου δυσκολεύουν τη ζωή, υπάρχει ένα εργαλείο, ειδικά φτιαγμένο για εσένα! Μπορείς να προμηθευτείς από οποιοδήποτε κατάστημα με είδη για την κουζίνα, μία ξύστρα κεραμικών εστιών. Με αυτήν και μόνο επιτρέπεται να τρίψεις την επιφάνεια των ματιών τις κουζίνας, ώστε να αφαιρέσεις ακόμη και τα πιο «δύσκολα» λίπη. Ο καθαρισμός των ματιών της κουζίνας έχει φτάσει σχεδόν στο τέλος του. Τώρα με μια μαλακή πετσέτα μπορείς να σκουπίσεις την επιφάνεια τους. Τα μάτια της κουζίνας σου θα πρέπει να λάμπουν! Η διαδικασία είναι τόσο απλή, που δεν θα χρειαστείς να ξανασκεφτείς το καθάρισμα μετά το μαγείρεμα!

Keywords
Τυχαία Θέματα