«Πονηρά» παιχνίδια για τους πρωτοπόρους!

Η αναμέτρηση του Περιστερίου ανάμεσα στον Ατρόμητο και την ΑΕΚ είναι η πιο ενδιαφέρουσα της 14ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Του Μιχάλη Τσαμπά

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας συνεχίζεται με την 14η αγωνιστική, η οποία θα είναι και η τελευταία του 2011, καθώς η 15η, η οποία θα κρίνει και τον πρωταθλητή χειμώνα, θα διεξαχθεί με την έναρξη του νέου χρόνου και συγκεκριμένα στις 3 και 4 Ιανουαρίου. Με

μια πρώτη ματιά δεν υπάρχει ούτε το Σάββατο, ούτε την Κυριακή το μεγάλο ντέρμπι, που θα… κόψει την ανάσα των Ελλήνων φιλάθλων, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις, όπου δεν αποκλείεται να γίνουν και… εκπλήξεις.

Σαφώς και η πιο αμφίρροπη… μάχη της αγωνιστικής είναι αυτή που θα γίνει το απόγευμα της Κυριακής στο Περιστέρι, εκεί όπου η ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος, ο 4ος της βαθμολογίας Ατρόμητος Αθηνών, υποδέχεται την εκ των πρωτοπόρων ΑΕΚ. Ένα παιχνίδι που έχει… μέσα όλα τα αποτελέσματα, με τις δύο ομάδες για τους δικούς τους λόγους να θέλουν την νίκη. Οι παίκτες του Δώνη για να παραμείνουν σε… τροχιά πλέι οφ, που είναι και ο μεγάλος στόχος, ενώ η Ένωση για να συνεχίσει το νικηφόρο σερί της και παράλληλα να κάνει ένα «ηχηρό» διπλό, που θα αποδείξει ότι η ομάδα μπορεί να… τρέξει ως το τέλος στην κούρσα του πρωταθλήματος ή τουλάχιστον όσο πάει, μέχρι να λυγίσει από τα πολλά συσσωρευμένα οικονομικά προβλήματα!

Όσον αφορά στους «αιωνίους» Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, θεωρητικά έχουν εύκολο έργο, καθώς υποδέχονται ομάδες που βρίσκονται στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας, όμως επειδή ακριβώς… καίγονται και αυτές για βαθμούς, είναι ικανές για την έκπληξη. Οπότε τόσο οι πρωταθλητές Ελλάδος, όσο και οι «πράσινοι», θα πρέπει εντός γηπέδου να αποδείξουν την ανωτερότητά τους. Οι «ερυθρόλευκοι» το βράδυ της Κυριακής υποδέχονται στο Καραϊσκάκη τον ΠΑΣ Γιάννινα του Άγγελου Αναστασιάδη, που στην προ δύο ετών επίσκεψη στο ίδιο γήπεδο είχε κάνει την… ζημιά με το τελικό 2-2! Δεν το έχουν ξεχάσει στον Ολυμπιακό εκείνο το αποτέλεσμα και αύριο θέλουν να πάρουν… εκδίκηση, αλλά παράλληλα θα είναι και ιδιαίτερα προσεχτικοί για να μην την «ξαναπατήσουν»!

Μια από τα ίδια ισχύει και για το αυριανό παιχνίδι του Παναθηναϊκού, που φιλοξενεί στο Ολυμπιακό στάδιο τον Αστέρα Τρίπολης. Σε πρώτη φάση το παιχνίδι έχει φαβορί και αυτό είναι το «τριφύλλι», όμως οι Αρκάδες τον τελευταίο μήνα είναι ιδιαίτερα φορμαρισμένοι με τον Σάκη Τσιώλη στον πάγκο κι έχοντας κερδίσει κατά σειρά τον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό και τον Άρη έχουν κάθε δικαίωμα να ελπίζουν ότι μπορεί και στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό να διεκδικήσουν ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα! Από την άλλη φυσικά οι «πράσινοι», προκειμένου να παραμείνουν σε τροχιά κορυφής, δεν έχουν περιθώριο για την παραμικρή βαθμολογική απώλεια σε ένα ματς, που αναμένεται να έχουν και μεγάλη συμπαράσταση από τους φίλους τους.

Εύκολα (;) οι Θεσσαλονικείς

Όμως εκτός από τα παιχνίδια του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού, μεγάλο ε

Keywords
Τυχαία Θέματα