«Πολυεθνικές» οι ομάδες κουκουλοφόρων στο Σύνταγμα

Του Πέτρου Καρσιώτη

«Πολυεθνικές» απεδείχθησαν οι ομάδες κουκουλοφόρων που προκάλεσαν τα χθεσινά επεισόδια στη διάρκεια της μεγαλειώδους συγκέντρωσης στο Σύνταγμα για το ασφαλιστικό και εν συνεχεία στα Εξάρχεια. Στη διάρκεια των ολονύκτιων επεισοδίων και επιθέσεων από κουκουλοφόρους στο κέντρο της Αθήνας 15 άτομα προσήχθησαν, τα 14 συνελήφθησαν.

Μόνο τρεις είναι Έλληνες. Στους υπόλοιπους δέκα περιλαμβάνονται 3 Γάλλοι,

2 Ελβετοί, 4 Ιρανοί, 1 Αυστριακός και 1 Κύπρια. Μια 25χρονη Γαλλίδα δηλώνει άστεγη και μαία, ενώ ένας Γάλλος δηλώνει μουσικός και άστεγος. Στη 1.15 τα ξημερώματα σημειώθηκε επίθεση στη Χαριλάου Τρικούπη για να ακολουθήσει και επίθεση στο υπουργείο Πολιτισμού στις 2 το πρωί. Είχαν προηγηθεί επεισόδια χθες το βράδυ στα Εξάρχεια και στο Σύνταγμα όπου «μια χούφτα» κουκουλοφόροι κατάφεραν να διαλύσουν προς στιγμήν μια μεγαλειώδη συγκέντρωση.

Οι κουκουλοφόροι στη συνέχεια έστησαν οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων, έβαλαν φωτιές, εκτόξευαν μολότωφ και αντικείμενα κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης για να τους απωθήσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα