Πολλές ζημιές στα Ελληνικά χωριά της Ίμβρου από τον σεισμό

Αρκετές ζημιές προκάλεσε σε κτίρια στα χωριά της ελληνικής μειονότητας της Ίμβρου ο ισχυρός σεισμός των 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 12:25 στο Βόρειο Αιγαίο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπάρχουν τραυματίες μεταξύ των ελλήνων κατοίκων του νησιού.

Ωστόσο, οι υλικές ζημιές είναι μεγάλες. Στα Αγρίδια πολλά σπίτια έχουν υποστεί ζημιές και σε ορισμένα έχουν καταρρεύσει σκεπές, τοίχοι και καμινάδες. Ζημιές

υπέστη και η εκκλησία του χωριού.

Στο χωριό Γλυκύ ο κοινοτάρχης, Αργύρης Μπαχτσεβάνης ανέφερε ότι οι σημαντικότερες ζημιές στο χωρίο σημειώθηκαν στην εκκλησία του Ευαγγελισμού, της οποίας κατέρρευσε ο νάρθηκας και ένας τοίχος. Ένα σπίτι υπέστη ολοκληρωτικές ζημιές και είναι μη κατοικήσιμο, ενώ κατέρρευσαν και άλλες οικίες, οι οποίες όμως ήταν εγκαταλελειμμένες, σε πολλά κτίρια ράγισαν οι τοίχοι. Τέλος σχεδόν σε όλα τα σπίτια υπάρχουν ζημιές στην οικοσκευή.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαχτσεβάνη, οι περισσότερες πληροφορίες προέρχονται από τα Αγρίδια και το Γλυκύ και δεν υπάρχει ακόμη ολοκληρωμένη εικόνα των καταστροφών από τα υπόλοιπα πέντε χωριά. Το αισιόδοξο στοιχείο είναι, όπως είπε, ότι δεν υπάρχουν θύματα, μεταξύ των κατοίκων του νησιού, Ελλήνων και Τούρκων.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος ενημερώθηκε από τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη Νίκο Ματθιουδάκη, που βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την εκεί Μητρόπολη και την ελληνική κοινότητα, για την κατάσταση που επικρατεί μετά τον ισχυρό σεισμό.

Κλιμάκιο του Γενικού Προξενείου με επικεφαλής τον πρόξενο κ. Μαλιγκούδη θα μεταβεί στο νησί, ενώ με εντολή του κ. Βενιζέλου ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΞ πρέσβης κ. Μητσιάλης μετέφερε προς τον τούρκο ομόλογό του την ετοιμότητα της Ελλάδας να βοηθήσει σε ότι χρειαστεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα