Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ – Κασσελάκης: Νέος χαμός, ο πρόεδρος σηκώθηκε και έφυγε στην παρέμβαση Τεμπονέρα

Επεισοδιακή αποδείχτηκε η χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης αποχώρησε αιφνιδιαστικά, την ώρα μάλιστα που μιλούσε ο Διονύσης Τεμπονέρας. Ο πρόεδρος του κόμματος φέρεται να είπε πως έχει μία δουλειά και έφυγε ξαφνικά από την αίθουσα. Ειδικότερα, την ώρα που εκφωνούσε την ομιλία του ο Διονύσης Τεμπονέρας, ασκώντας κριτική στην ηγεσία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε : “Φεύγω , έχω μια δουλειά”, αποχωρώντας

από την αίθουσα. Η κίνησή του αυτή προκάλεσε έκπληξη αλλά και αρνητικά σχόλια από τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας. Ωστόσο, ο Διονύσης Τεμπονέρας, λέγοντας συγκεκριμένα ότι το κόμμα χρειάζεται περισσότερη οργάνωση, συνέχισε να μιλάει.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του κόμματος είχε εισηγηθεί τον ίδιο οδικό χάρτη για τη διενέργεια του Συνεδρίου, για το οποίο φέρεται να εξέφρασαν διαφορετικές προσεγγίσεις στελέχη, όπως ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Διονύσης Τεμπονέρας. “Το Συνέδριο πρέπει να γίνει στην ώρα του”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κασσελάκης κόντρα στους πιο “σκληρούς” της ηγετικής του ομάδας, που τόσο κατά την προηγούμενη Πολιτική Γραμματεία όσο και χθες, τάχθηκαν υπέρ της αναβολής του έκτακτου συνεδρίου για μετά τις ευρωεκλογές. Συγκεκριμένα, αυτή τη θέση διατύπωσαν η Θεοδώρα Τζάκρη και ο Νίκος Σκορίνης.

Ραγκούσης, Θεοχαρόπουλος, Φλαμπουράρης αρνήθηκαν να μιλήσουν

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξαιτίας της ξαφνικής αποχώρησης Κασσελάκη, υπήρξαν στελέχη του κόμματος που ενοχλήθηκαν σφόδρα και επέλεξαν να μην μιλήσουν. Συγκεκριμένα, οι Γιάννης Ραγκούσης, Αλέκος Φλαμπουράρης και Θανάσης Θεοχαρόπουλος σε ένδειξη διαμαρτυρίας, δεν πήραν τον λόγο στο υπόλοιπο της συνεδρίασης. Σημειώνεται, πως τον λόγο δεν έλαβε ούτε η Όλγα Γεροβασίλη.

Μάλιστα, υπήρξε και μία μικρή διαφωνία για τα οργανωτικά με τον πρόεδρο της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι διαφώνησε με τον Γιώργο Τσίπρα, με αφορμή άρθρο του στο οποίο ανέφερε πως η διάσπαση δεν έγινε για πολιτικούς λόγους και χαρακτήριζε αποστάτες όσους έφυγαν. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σωκράτης Φάμμελος σε μια προσεκτική δήλωση, καλεσμένος σήμερα το πρωί στο Mega, δεν επιβεβαίωσε την αποχώρηση του Στέφανου Κασσελάκη από τη συνεδρίαση ούτε την ένταση, λέγοντας διπλωματικά πως αυτός ήταν εκεί από τις 15:30 μέχρι τις 18:30 και δεν είδε τον πρόεδρο να φεύγει.

Υπενθυμίζεται, πως ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είναι η πρώτη φορά που ακολουθεί την τακτική της ξαφνικής αποχώρησης, αφού λίγες ημέρες νωρίτερα είχε αφήσει στη μέση την παρουσίαση του βιβλίου “το φαινόμενο Κασσελάκη” του Ξενοφώντα Κοντιάδη, προκαλώντας ξανά έντονες αντιδράσεις.

Για ποτό με τους βουλευτές του ο Κασσελάκης

Το βράδυ της Τετάρτης, και μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, ο Στέφανος Κασσελάκης βρέθηκε σε κεντρικό μπαρ του Παγκρατίου, με τους βουλευτές του κόμματος για ποτό και φαγητό. Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και στελέχη πρώτης γραμμής βρέθηκαν στο γνωστό Musique Cafe, όπου μεταξύ ποτού και φαγητού συζητούσαν την τρέχουσα πολιτική κατάσταση.

Η πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μετά τις αποχωρήσεις Αχτσιόγλου, Χαρίτση, Ηλιόπουλου θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλή. Οι εργασίες της συνεδρίασης θα ανοίξουν με ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, στις 17:30 το απόγευμα. Εν τω μεταξύ, στον απόηχο της συγκρότησης νέας κοινοβουλευτικής ομάδας από τους 11 βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Αλέξη Χαρίτση, το κύμα των αποχωρήσεων από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μοιάζει να μην έχει τελειωμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα