Πολιτικές «κόντρες» για τις κινητοποιήσεις της ΠΝΟ

Αρχικά, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ζητά την παρέμβαση του υπουργείου Ανάπτυξης για τις κινητοποιήσεις της ΠΝΟ, καθώς παραγωγοί του νησιού προειδοποίησαν πως εάν συνεχιστούν επί μακρόν οι κινητοποιήσεις θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Έκκληση προς την ΠΝΟ να επιτρέψει να γίνουν κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων από και προς τα νησιά για τη μεταφορά ευπαθών

προϊόντων, έκανε και η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

Την ανησυχία του για τις απεργιακές κινητοποιήσεις των ναυτεργατών εκφράζει και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Διεθνούς Διαμεταφοράς και Επιχειρήσεων Logistics Ελλάδος. «Πλήττουν δραματικά όχι μόνο τις εγχώριες μετακινήσεις των προϊόντων αλλά και τις εισαγωγές και εξαγωγές των εμπορευμάτων και των πρώτων υλών που διακινούνται από και προς την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη», τονίζει σχετικά σε ανακοίνωσή του.

«Βασικός άξονας για την ανάκαμψη της οικονομίας είναι η θάλασσα. Αλλά, λίγα πράγματα μπορεί να περιμένουμε από τη θάλασσα, από τη στιγμή που έχουμε παραδώσει την πρωτοκαθεδρία στην ΠΝΟ», δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Εν τω μεταξύ, αντιπαράθεση υπάρχει μεταξύ της Ντόρας Μπακογιάννη και του εκπρόσωπου Τύπου του ΚΚΕ Παναγιώτη Μεντρέκα, οι οποίοι «διασταύρωσαν τα ξίφη» τους μέσω της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ. Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κατηγόρησε τους συνδικαλιστές της ΠΝΟ ότι «με την απεργία τους ‘’σκοτώνουν’’ τους αγρότες της Κρήτης».

Επισήμανε παράλληλα, ότι «η χώρα δεν μπορεί να το πληρώσει εκ νέου να δέσουν τα καραβιά», ενώ τόνισε την πτώση που καταγράφει ήδη ο τουρισμός μας και όπως είπε χαρακτηριστικά: «Είμαι σε ανοιχτή ρήξη με το ΚΚΕ»

Από την πλευρά του ο κ. Μεντρέκας ζήτησε να σταματήσει η «άγρια επίθεση» στα στοιχειώδη δικαιώματα ναυτικών και ανέφερε ότι «όσοι νοιάζονται για την μικρομεσαία αγροτιά θα ύψωναν και εκείνοι τη φωνή τους».

Παράλληλα, ο κ. Μεντρέκας κατηγόρησε την κ. Μπακογιάννη για «ψεύδη», με αφορμή τα όσα ανέφερε νωρίτερα η κ. Μπακογιάννη ότι αγρότες από την Κρήτη ζήτησαν να συναντήσουν την γενική γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, που βρισκόταν στην Κρήτη, κάτι που δεν έγινε δεκτό από την πλευρά της κα. Παπαρήγα.

Ο κ. Μεντρέκας σημείωσε ότι «κανείς δε ζήτησε συνάντηση», ενώ η κα. Μπακογιάννη απάντησε ότι «η κα. Παπαρήγα δεν ήθελε να πει μπροστά στους εργάτες αυτά που λέει όταν βρίσκεται σε κομματικό περιβάλλον».

Πηγή: tanea.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα