Πώληση τεσσάρων Airbus έναντι 40,4 εκατ. δολαρίων

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τέσσερα Airbus που βρισκόταν στη διάθεση της παλιάς “Ολυμπιακής Αεροπορίας”. Η εταιρία Apollo Aviation Group αποκτά, έναντι τιμήματος 40,4 εκατ. δολαρίων, τα τέσσερα αεροσκάφη τύπου Airbus A340-300. Τη σχετική απόφαση για την πώληση των τεσσάρων αεροσκαφών υπέγραψε ο υπουργός

Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ολοκληρώνοντας τη σχετική διαδικασία, σε συνέχεια της απόφασης (23/12/2011) της διυπουργικής επιτροπής αποκρατικοποιήσεων.

Στον πλειοδοτικό διαγωνισμό συμμετείχαν ακόμα τρεις εταιρείες που πρόσφεραν: Η AerSale Inc. (35 εκατ. δολάρια), η AAR Corp. (33,6 εκατ. δολάρια) και η Universal Asset Management Inc. (24,04 εκατ. δολάρια).

Το υπουργείο επισημαίνει ότι η πώληση των τεσσάρων αυτών αεροσκαφών, είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, προβλέπεται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής και συνιστά υποχρέωση της χώρας, αφού είχε αποφασιστεί έπειτα από δημόσιο διαγωνισμό, ο οποίος έληξε με επιτυχία τον περασμένο Αύγουστο, αλλά δεν είχε ολοκληρωθεί έως σήμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα