Πολιορκημένοι σε τέμενος οπαδοί του Μόρσι

Πυροβολισμοί ακούστηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου γύρω από το τέμενος Φατέχ του Καΐρου, όπου παραμένουν περίπου 700 διαδηλωτές υπέρ του Μόρσι, περικυκλωμένοι όχι μόνο από στρατό και αστυνομία αλλά και από αντιτιθέμενους στον ανατραπέντα ισλαμιστή πρόεδρο. Ανυποχώρητοι οι ισλαμιστές, καλούν σε «εβδομάδα οργής» με διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

Μικρή ομάδα από τους αποκλεισμένους στο τέμενος είχαν

βγει το μεσημέρι, αλλά η πλειονότητα παραμένει μέσα λέγοντας πως δεν πιστεύει τις διαβεβαιώσεις των αρχών ότι θα είναι ασφαλής η έξοδός τους. Νωρίς το απόγευμα, γύρω από το τζαμί ακούστηκαν πυροβολισμοί.

Μετά τις 3 (ώρα Ελλάδος) η αστυνομία άρχισε να τους απομακρύνει δια της βίας εν μέσω σφοδρών πυρών και δακρυγόνων. Οι οπαδοί του Μόρσι ανταποδίδουν τα αστυνομικά πυρά από τον δεύτερο όροφο του κτιρίου.

Αφορμή για τα επεισόδια φαίνεται ότι ήταν η παρουσία μίας γυναίκας με νικιάμπ (το ισλαμικό κάλυμμα ολόκληρου σώματος, από την κορυφή ως τα πόδια), η οποία επιχείρησε να βγει από το τέμενος.

Η γυναίκα πήγε κοντά σε στρατιώτες (που εκείνη την ώρα καλούσαν τους συγκεντρωμένους να βγουν από το κτίριο γιατί κινδύνευε η ζωή τους) και τους είπε ότι είναι σύζυγος ηγέτη των Αδελφών Μουσουλμάνων και ότι κινδύνευε να συλληφθεί. Ξαναμπήκε μετά στο τέμενος, μεταδίδει το Reuters, είπε κάτι στους ένοπλους, οι οποίοι άρχισαν να πυροβολούν με καλασνίκοφ. Τότε άρχισε η ανταλλαγή των πυροβολισμών.

Keywords
Τυχαία Θέματα